Vasarą taip trūksta laiko!!!! Nežinau kaip kitiems, bet man para per trumpa 🙂 Todėl neapsikraunu sudėtingais gaminimais, o ieškau maisto, kuris būtų sotus, lengvas, mažai užimantis laiko jį paruošti. Pristatau naują savo atradimą – paštetą su tunu, kurį labai skanu valgyti kosminiu greičiu augančiais agurkais.
Išeiga 600g
- 140 g moliūgo sėklų (geriau rinktis ekologiškas)
- 10 g česnako skiltelių
- 250 g virtų avinžirnių (1 nedidelė skardinė konservuotų)
- 250 g tuno savo sultyse arba alyvuogių aliejuje
- 0.5 citrinos sulčių arba 2 š obuolių acto
Prieskoniai: po 3 g druskos, pipirų, ciberžolės (1 nubrauktas arb.š.)
- Moliūgų sėklas ir česnakus sumalti blenderiu iki miltų
- Sudėti visus produktus į plaktuvą ir sumalti iki pašteto.
- Konsistenciją galite reguliuoti skysčiu nuo virtų avinžirnių.
- Patiekti su šviežiais agurkais, kapotomis petražolėmis
Skanaus JUMS linki Rita Šilenskienė Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja. Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt
Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes