Visada laukiu pirmųjų saldžių burokėlių – jei iškart keliauja į mano virtuvę. Čia prasideda tikros kūrybinės dirbtuvės. Šiandien užklydusiam netikėtam svečiui teko ragauti mūsų šviežių agurkėlių su šia užtepėle. Baigėsi svečio pageidavimu likusį paštetą parvežti žmonai paragauti. Tikiuosi, Sauliau, žmonai patiko:)? Išduodu paslaptį kaip jį gaminau:
Išeiga 600g:
- 2 vnt nedidelių burokėlių (300g) – gerai nuplauti, galima nelupti;
- 1 š kokoso aliejaus ar ghee sviesto – kepimui;
- 4 š (40 g) balzaminio acto;
- 200g graikinių riešutų – nuplauti ir padžiovinti orkaitėje;
- 100g saulėgrąžų – nuplauti ir 10-15 min. padžiovinti orkaitėje 170C, kol švelniai paruduos;
- 4 skiltelės česnakų (20g);
- 5g druskos (nubrauktas arbatinis šaukštelis);
- 50 g alyvuogių ar sėmenų aliejaus;
- 20 g natūralaus obuolių acto ar 1 citrinos sultys;
Burokėlių paštetas, išeiga:
- Į troškintuvą suberti burokėlius, supjaustytus piršto storio gabaliukais. Įdėti sviesto ir apkepti 3 minutes maišant. Supilti balzaminį actą, išmaišyti, uždengti, sumažinti kaitrą ir patroškinti 15min.
- Suberti į mikserį riešutus, saulėgrąžas ir česnakus – juos sumalti 8-10sek iki miltų.
- Supilti į mikserį patroškintus burokėlius, aliejų, obuolių actą, druskos ir viską suplakti.
- Atvėsinti ir valgyti su šviežiais agurkais.
Skanaus jums linki,
Rita Šilenskienė
Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.
Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt
Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes