Protingiausias sprendimas pusryčius ir rytą pradėti skanios košės dubenėliu. Tačiau yra keli BET:
- Nesinori stovėti prie puodų
- Ji greitai atsibosta
- Nėra kada nei virti, nei valgyti…
Atsakant į visus BET, variantas paprastas – iš vakaro užsimerkiu kruopas ir jos puikiai išbrinksta. Košes kas kartą valgau su kitomis daržovėmis, o kartais pasirenku dviejų rūšių grūdus. Kai nėra laiko pusryčiams, galima pasiimti į darbą, o einant pro duris suvalgyti nors vaisių.
“Bučiniai prieš pusryčius” – 3 porcijos:
- 200 g grikių (kaip variantas – 100 skrudintų, 100 g neskrudintų );
- 60 g quinoa (kynvos) kruopų;
- 1 š sviesto ar avokadų aliejaus, druskos pagal skonį.
Kruopas pamerkti iš vakaro. Ryte pakeisti vandenį (užpilti 2 k daugiau nei kruopų). Pavirti 5 min., įmesti gabaliuką sviesto, užkloti šiltai ir palikti kol pasigaminsite salotas ar nusiprausite. Aliejų užsipilti jau ant košės lėkštėje.
Salotoms:
- 3-4 morkos (priklausomai nuo dydžio), gabaliukais;
- 3-4 česnako skiltelės ( priklausomai nuo noro);
- 4-5 džiovinti pomidorai (gali būti ir aliejuje arba sausi).
“Bučiniai prieš pusryčius” – gaminame:
- Jei pomidorai natūraliai džiovinti, juos reikėtų pamerkti iš vakaro ir į plaktuvą įpilti arba 2 š vandens nuo pomidorų arba (jei neskaičiuojat kalorijų, 2 š aliejaus – gali būti pomidorai džiovinti aliejuje, bet rinkitės nerafinuotą aliejų).
- Viską sudėti į smulkintuvą ir sukapoti iki nedidelių kruopos dydžio gabaliukų.
- Jei yra laiko ir tai savaitgalis, galima sutarkuoti morkas gražiais šiaudeliais, sukapoti smulkiai česnakus, o pomidorus supjaustyti smulkiais kubeliais. Mano variantas – “darbinis”. Druskos visuomet berkite ant paruošto maisto, nes taip sumažinsite jos kiekį ir pradėsite mėgautis tikru skoniu.
- Pusryčius valgyti kramtant! Pabučiuoti prieš valgant, padėkoti už skanius ir įdomius pusryčius suvalgius viską!
Skanaus jums linki,
Rita Šilenskienė
Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.
Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt
Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes