Atvėsę orai dažniau traukia į virtuvę. Norisi, kad namai pakviptų cinamonu, kepamais obuoliais ar duona. Vos 15 min ir jau orkaitėje gali pukšėti kvepiantis morkų pyragas. Geriausia išsikepti iš ryto ar vakaro, nes pjaustyti galima tik atvėsintą.
Šį kartą noriu sunaudoti visas mažas morkeles, kurios greitai vysta ir netinka ilgesniam laikymui. Morkos – nuostabus vitaminų ir skaidulų šaltinis. Jos jau savaime saldžios, todėl puikiai tinka pyrago “šlapiajai” daliai.
Priklausomai kiek turite morkų, pasirinkite ir formą. Aš kepiau kvadratinėje 25×25 cm formoje, bet galima naudoti iškeliamu dugnu 26 cm skersmens pyrago formą.
Pyragas “Morkų kvadratas”
- 4 L kiaušiniai
- 250 g nuplautų džiovintų datulių
- 350 g morkų, gabaliukais
- 350 g (2 dideli obuoliai) obuolių skiltelių
- 100 g ghee sviesto arba sviesto
- 2 a.š.cinamono
- 1 a.š ciberžolės
-————————–
200 g avižinių dribsnių
100 g lukštentų migdolų ar anakardžio riešutų
- Paruošti formą: patepti sviestu ir pabarstyti sėklomis ar maltais riešutais.
- Visus iki brūkšnio produktus dėti į maišytuvą ir sukapoti iki vientisos masės.
- Suberti į gautą masę dribsnius ir riešutus bei suplakti mažesniu greičiu, kad dar liktų riešutų gabaliukų.
- Gautą masę iškratyti į formą, išlyginti, paviršių galima pabarstyti sėklomis ar avižiniais dribsniais ir kepti 45 min./180C.
- Morkų pyragas paliekamas atvėsti, tik tuomet pjaustomas.
Morkų pyragas valgomas pusryčiams su arbata/kava be cukraus ir pieno arba puikus užkandis į darbą, vaikams į mokyklą.
Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes
Toobulas pyragas!! Minkštas, morkinis, labai skanus.
Aš dadėjau truputį agave sirupo ir kepimo miltelių bei naudojau kokosų aliejų vietoj sviesto. Išėjo labai minkštas ir drėgnas.
Ačiū už receptą!