Receptas iš laidos ‘Klauskite daktaro”.

Apie žirnelių naudą labai išsamiai papasakojo daktaras Unikausakas laidoje “Klauskite daktaro” 2019.05.27 dieną.

Laidos įrašą iš mediatekos peržiūrėsite paspaudę čia:

Žirnių-špinatų keksiukai                                                                                               

200 g žirnelių (1 stiklinė)

3 kiaušiniai

200 g jogurto ar riccota sūrio

1 svogūnas (140g)

2 skilt.česnako (10g)

½ čili pipiro (10g)

30 g Kale šaldyto kopūsto (1 stiklinė šaldytų) arba 1 lapas

40 g špinatų (1 stiklinė)

1 saliero stiebas

1 arbat.š druskos

Sausi ingredientai:

1 šaukšto balkšvojo gysločio luobelių ar miltelių (10g)

200 g žirnių miltų (1 puodelis)

50 g maltų riešutų miltų

EIGA:

Daržoves pasmulkinti, viską (be sausų ingredientų) sudėti į plakiklį ir suplalkti apie minutę iki žalios košelės.

Suberti žirnių miltus ir gysločio miltelius, išplakti dar kartą.

Išdėti į formeles, galima uždėti po graikinį riešutuką ir kepti 35-40min./175C su oro pūtimu.

Kaip gaminti papasakoju čia:

Valgyti su salotomis ar quacamole.