Užtepėlė “Tapenade su jūros kopūstais”

Receptas buvo gamintas laidoje “Klauskite daktaro” vasario 27 dieną. Mediatekoje rasite visą įrašą apie nuostabiuosius dumblius ir kaip paprasta įtraukti juos į kasdienę mūsų mitybą. Laidoje dalyvavau su laidų vedėju Orijumi Gasanovu ir jį – visko mačiusį ir visko ragavusį – labai nustebino duonos ir užtepėlės skonis.

užtepėlė

Tapenade užtepėlė ant duonos

EIGA:

  1. Jūros dumblius užpilti 180ml vandnes ir mirkyti 30min.
  2. Į plakiklio indą sudėti svogūną, citrinos sultis ir česnaką. Sukapoti.
  3. Sudėti visus ingredientus į plakiklį (ir nusausintus jūros kopūstus),plakti iki gražios masės vis stabdant ir nustumiant nuo sienelių žemyn.
  4. Geriausia pasigaminti iš vakaro, palaikyti šaldytuve, kad skoniai susidraugautų.

Skanaus JUMS linki

Rita Šilenskienė

Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.

Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt


Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.