Receptas buvo gamintas laidoje “Klauskite daktaro” vasario 27 dieną. Mediatekoje rasite visą įrašą apie nuostabiuosius dumblius ir kaip paprasta įtarukti juos į kasdienę mūsų mitybą.

Laidoje dalyvavau su laidų vedėju Orijumi Gasanovu ir jį-visko mačiusį ir visko ragavusį-labai nustebino duonos ir užtepėpės skonis.

Tapenade ant duonos

15 g džiovintų jūros dumblių

1 česnako skiltelė

½ baltojo svogūno

2 šaukšteliai kaparėlių

1 nedidelės citrinos sultys (1 laimas)

3 šaukštai ekstra virgin aliejaus

20 g špinatų lapelių

50 g išmirkytų anakardžių riešutų

1 šaukštas sezamo ar alyvuogių aliejaus

juodų pipirų šviežiai maltų

druska, pipirai pagal skonį

EIGA:

Jūros dumblius užpilti 180ml vandnes ir mirkyti 30min.

Į plakiklio indą sudėti svogūną, citrinos sultis ir česnaką. Sukapoti.

Sudėti visus ingredientus į plakiklį (ir nusausintus jūros kopūstus),plakti iki gražios masės vis stabdant ir nustumiant nuo sienelių žemyn.

Geriausia pasigaminti iš vakaro, palaikyti šaldytuve, kad skoniai susidraugautų.

Sveikatos ir laimės jums linki subalansuotos mitybos ekspertė Rita Šilenkienė