Po šv.Velykų tikrai turime ne vieną dešimtį virtų kiaušinių. Internetas mirga marga nuo užtepėlių, mišrainių ir pyragų su patarimais kur sunaudoti margučių perteklių . Mano patarimas – vengti sunkių patiekalų, nes dviejų dienų ištisinis valgymas per šventes ir taip perkrauna vargšą mūsų skrandį. Šiltas, vos troškintų daržovių troškinukas, kupinas skaidulų ir vitaminų, su keliais virtais kiaušiniais, padės išvalyti žarnyną ir greitai suteiks sotumą.

2019/04/22 dieną per “Klauskite daktaro” laidą gaminau būtent šį troškinį! SPAUSTI ČIA:

O viską apie kiaušinius papasakojo prof.Unikauskuaskas ir p.Valinskas. Mano receptas nuo 36 minutės:

https://www.lrt.lt/mediateka/irasas/2000065676/klauskite-daktaro-kiek-per-diena-galima-suvalgyti-kiausiniu

 

2-3 porcijoms reikės:

1/4 kalafijoro ar brokolio, smulkesniais žiedynėliais

gabaliukas šviežio kopūstėlio, šiaudeliais

1 svogūnas, kubeliais

4-5 džiovinti pomidorai, kubeliais

1 raudona paprika, kubeliais

1 š ghee sviesto

Prieskoniai: druskos, pipirų, žiupsnis kmynų, pankolio sėklų (kad mažiau pūstų pilvą), keli lauro lapai

keli virti kiaušiniai be lukšto.

EIGA:
1. Ištirpinti lydytą ghee sviestą, suberti visus prieskonius ir pakaitinti 30 sek.

2. Į troškintuvą suberti supjasutytą svogūną. Pakepinti 1-2 minutes.

3. Suberti supjaustytą kopūstą, papriką, džiovintus pomidorus, įpilti 200-150ml vandens ir patroškinti 5minutes.

4. Suberti kalafijorus, uždengtui ir išjungti. Kol nulupsite kiaušinius, sukaposite žalumynus, kalafijorai sušils ir bus tinkami valgyti.

5. Serviruojant įdėti kiaušinius ir pabarstyti pavasariniais žalumynais.

Saikingų švenčių Jums linki subalansuotos mitybos ekspertė

Rita Šilenskienė