Spalvotų kopūstų troškinys

Daugelis šeimininkių praeina pro raudonuosius kopūstus ir tik reta įsideda juos į pirkinių krepšelį.

Kodėl jų nemėgsta? Tikriausiai dėl trijų priežasčių: jie sausesni nei paprasti baltagūžiai, kartesni ir juos paruošti reikia įgūdžių, nudažo rankas ir panages☺.

Tačiau jei sužinotumėt jų naudą, nubrauktumėte minusus ir kuo dažniau ant stalo puikuotųsi patiekalai su jais☺. Juose esantis mineralų ir vitaminų kompleksas visiškai kompensuoja “ trūkumus”. Violetinę spalvą daržovėms suteikia anticianinas – flavonoidas, arba, kitaip tariant, pigmentas. Ši medžiaga maitina galvos smegenų ląsteles.

Jei reguliariai valgytumėte šį produktą, virškinimo traktas veiktų be sutrikimų. Mėlynas kopūstas turi teigiamą poveikį kepenims, inkstams, skydliaukės ląstelėms dėl didelio augalinių baltymų kiekio. Taip pat skaidulinių medžiagų mėlynasis kopūstas turi daugiau nei baltagūžis.

Selenas pašalina toksinus ir sunkiuosius metalus iš organizmo. Cinkas stimuliuoja smegenis. Celiuliozė ir pieno rūgštis turi teigiamą poveikį žarnyno mikroflorai, pašalina „blogą“ cholesterolį.

Skubėkite parsinešti namo šią daržovę ir mėgaukitės jos privalumais, o “trūkumus” paverskite naudomis.

Spalvotų kopūstų troškinys

Ingredientai- 6 porcijoms

2 morkos

1 nedidelis baklažanas

¼ mėlynojo kopūsto (400 g)

½ brokolinio kopūsto

1 stiklinė virtų žaliųjų stambių lęšių

½ stiklinės šviežių žalių žirnelių

Prieskoniai: 3 v. š. pomidorų pastos, 1 a. š. džiovintų čiobrelių, druskos, pipirų, 2-3 lauro lapai, 2 a. š. ciberžolės, 100 ml balzaminio acto.

2 v.š. ghee sviesto kepimui.

Eiga:

Išivirti žalius lęšius, gardinti sviestu, druska.

Ant keptuvės ištirpinti ghee sviestą, suberti sausus prieskonius, morkas- supjaustytas griežinėliais, baklažanus- supjaustytus nedideliais kubeliais ir apkepti kelias minutes.

Sukrėsti pomidorų pastą, įpilti 150 ml vandens ir uždengus patroškinti 5 min., kol supjaustysite kopūstą. Mėlyną kopūstą supjaustyti panašaus dydžio kubeliais kaip visos daržovės.

Daržoves apšlakstyti gausiai balzamiku, druska, pipirais ir troškinti uždengus dangčiu apie 10-15 min. ant nedidelės kaitros. Pabaigoje suberti virtus lęšius, smulkiai supjaustytus brokolius ir žaliuosius žirnelius. Išmaišyti ir patiekti.

Patiekti su Tzatziki padažu: jogurtas, citrina, aliejus, agurkai, krapai, česnakai.

Spalvotų kopūstų troškinys

Susiję produktai

Ritos Šilenskienės portretas

Rita Šilenskienė
Subalansuotos mitybos ekspertė

Landing 2

Norite 3-4 kartus per savaitę gauti informaciją apie naujausius receptus, subalansuotos mitybos straipsnius ir sveikų produktų pasiūlymus tiesiai į savo el. pašto dežutę? Užsiprenumeruokite naujienlaiškį ir iš karto gaukite du mano mylimiausius receptus!


2 komentarai po “Spalvotų kopūstų troškinys

  1. Rita komentuoja:

    Gerb. Rita,
    Ačiū už puikius receptus. Ką galėtumėte pasiūlyti pasigaminti iš agrastų uogų. Jų pats derliaus gausumas, bet virti uogienių nežadu.
    Ačiū, sėkmės Jums.
    Pagarbiai,
    Rita

    • Rita Šilenskienė komentuoja:

      Labas, Rita. Agrastus šaldykite, o žiemą sutrinkite su natūraliais džiovintais abrikosais ir apelsinais-bus fantastiškas šviežias džemas. Vakar kepiau baklažanų pyragą su agrastais, bet jų tesusinaudojo gera stiklinė:). Receptas bus naujienlaiškyje…

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *