Skaniai keptos bulvės

Apie bulves ir jų naudą galite paskaityti mano straipsnelyje. Spauskite ČIA.

Vasariškas bulvių receptas:

  1. Šviežias bulves gerai nuplauti su kempinėle ar šepetėliu ir supjaustyti kaip “čipsams” tarkute ar peiliuku.
  2. Bulves sudėti į kepimo skardą ir sustatyti kuo stačiau. Apšlakstyti 2-3 šaukštais tirpinto lydyto sviesto ar kokoso aliejaus. Vos pabarstyti druska ir pašauti į orkaitę 45min./180C su oro pūtimu. Stebėti, kad bulvės gražiai keptų, nesudegtų.
  3. Kraštelis turi būti vos paskrudęs, o bulvės nesuirusios.
  4. Tik ištraukus iš orkaitės uždedame žaliąjį pagardą:
  5. Į plaktuvą sudedame 3-4 skilteles česnako, daug petražolių, krapų, baziliko, 1/2 citrinos ar 2 š. obuolių acto, 60 g kietojo sūrio ir 2 š. alyvuogių aliejaus. Viską suplakame ir dedame ant bulvyčių.
  6. Valgyti su silke ar jogurtu/ šviežiais agurkais/pomidorais.

keptos bulvės

keptos bulvės

Skanių vasariškų vaišių!

Skanaus Jums linki

Rita Šilenskienė

Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.

Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt


Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.