Apie bulves ir jų naudą galite paskaityti mano straipsnelyje. Spauskite ČIA.

Vasariškas receptas: šviežias bulves gerai nuplauti kepminėle ar šepetėliu ir supjaustyti kaip “čipsams” tarkute ar plonai peiliuku.

Sudėti į kepimo skardą ir sustatyti kuo stačiau. Apšlakstyti 2-3b šaukštais tirpintu lydytu sviestu ar kokoso aliejumi, Vos pabarstyti druska ir pašauti į orkaitč 45min./180C su oro pūtimu. Stebėti, kad bulvės gražiai keptų, nesudegtų,

Krašteklis turi būti vos paskrudęs, o bulvės nesuirusios.

Tik ištraukus iš orkaitės uždedame žaliąjį pagardą:

Į kokteilinę ar plaktuvą sudedame 3-4 skilteles česnako, daug petražolių, krapų, baziliko, 1/2 citrinos ar 2 š obuolių acto, 60 g kietojo sūrio ir 2 š alyvuogių aliejaus. Viską suplakame ir dedame ant bulvyčių.

Valgyti su silke ar jogurtu/ šviežiais agurkais/pomidorais.

Skanių vasariškų vaišių!

Jūsų Rita