Nežinau ar šį patiekalą galima pavadinti sriuba ar koše? Viskas priklausys nuo jūsų poreikio, noro ir vandens kiekio. Bet kuriuo atveju, tai nepaprastai įdomus, vidurius kaitinantis, kovojantis prieš žiemos šaltį ir stiprinantis imunitetą patiekalas. puikiai tiks pietums ar vakarienei.

4 porcijoms reikės:

2 vnt. morkų (280g), kubeliais ar šiaudeliais

1 vnt didelio svogūno (120g), smulkiai

2 skilt. česnako (10g)

40 g imbiero šaknies

200 g raudonųjų lęšių

5-6 džiovinti saulėje pomidorai (ne aliejuje)

1/2 čili pipiro (arba džiovintų miltelių)

400-600 g vandens

1 š kokoso aliejaus

druskos pagal skonį

 

Pagardinti galima kokosų pienu, pabarstyti kanapių sėklomis arba daigais, kapotais žalumynais. Prastesnis variantas- vos užtarkuoti kietojo sūrio, k nes tai produktai tinkantys žiemai. O visai ne koks pasirinkimas – gardinti grietine ar jogurtu.

Eiga:

1. Susmulkintus svogūnus ir morkas pakepti ant kokoso aliejaus 1min.

2. Suberti lęšius, imbierą, čili (galima supjaustyti kubeliais), džiovintus pomidorus, įpilti vandens ir virti 18min. Perpilti viską į plakiklį, sudėti česnakus, druskos ir nepilną minutę suplakti. Galima valgyti ir netrintą.

Pastaba: tai gali būti puikus šiltas garnyras prie žaliųjų salotų.