Rytietiška kakava

Kaip pasidaryti sekmadienį šventę, o ne stovėjimo prie puodų ir vergavimo pilvui dieną? Patarimas: atsikėlus padaryti mankštą ir valgyti sočius vėlyvus pusryčius, neskubant, pasimėgaujant, aptariant ką veiksite. Po to susirasti veiklos lauke, gamtoje ir pasiimti sezoninių vaisių. Grįžus namo pasimėgauti puodeliu karštos kakavos, kuri pakels nuotaiką, nuskraidins mintimis  į 1000 ir vienos nakties miestą, pagurkšnoti su naminiais sausainiukais be cukraus, riebalų ir miltų. Po to visai šeimai draugiškai aptarti kas garuos ant satalo vakarienei ir po valandėlės, kitos pasigaminti. Sėsti vakarieniauti ne vėliau 17val. Ryte atsibusite neapsunkę, išalkę, neišpūstais pilvais ir gera nuotaika. Sijonai nebraškės ir būsite nepervargę.

2 porcijoms, rytietiška kakava:

  • 2 š ekologiškų sezamo sėklų (20g)
  • 1 š (10 g) 100% eko kakavos
  • 1 a.š. cinamono
  • 6 džiovintos datulės be cukraus, nuplauti ar 10 min. pamirkyti
  • 2 kardamono ankštys, sugrūsti grūstuvėje, išmesti lukštus, o juodas sėklytes dar sugrūsti
  • 300 g karšto, beveik verdančio vandens

Rytietiška kakava gaminama: viską sudėti į plakiklį ir plakti apie 1,30min. didžiausiu greičiu

Daugiau sveikų receptų rasite: https://pirmassaukstas.lt/sveiki-receptai/


Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.