Kaip pasidaryti sekmadienį šventę, o ne stovėjimo prie puodų ir vergavimo pilvui dieną? Patarimas: atsikėlus padaryti mankštą ir valgyti sočius vėlyvus pusryčius, neskubant, pasimėgaujant, aptariant ką veiksite. Po to susirasti veiklos lauke, gamtoje ir pasiimti sezoninių vaisių. Grįžus namo pasimėgauti puodeliu karštos kakavos, kuri pakels nuotaiką, nuskraidins mintimis  į 1000 ir vienos nakties miestą, pagurkšnoti su naminiais sausainiukais be cukraus, riebalų ir miltų. Po to visai šerimai draugiškai apotarti kas garuos ant satalo vakarienei ir po valandėlės, kitos pasigaminti. Sėsti vakarieniauti ne vėliau 17val. Ryte atsibusite neapsunkę, išalkę, neišpūstais pilvais ir gera nuotaika. Sijonai nebraškės ir būsite nepervargę.

2 porcijos rytietiško skanėsto:

2 š ekologiškų sezamo sėklų (20g)

1 š (10 g) 100% eko kakavos

1 a.š. cinamono

6 džiovintos datulės be cukraus, nuplauti ar 10 min. pamirkyti

2 kardamono ankštys, sugrūsti grūstuvėje, išmesti lukštus, o juodas sėklytes dar sugrūsti

300 g karšto, beveik verdančio vandens

Viską sudėti į plakiklį ir plakti apie 1,30min. didžiausiu greičiu