Ropė su žaliąja varške

Šiais metais mano darže užderėjo visokių ropių… Ką gi, dabar tenka pasukti galvą kaip jas skaniai pasigaminti. Šiandien greiti pietūs visai pavyko! Rekomenduoju, nes laukia ilga, šalta žiema, o šakninės daržovės geriausias variantas šaltuoju sezonu pasipildyti vitaminais jūsų kūną.

1 ropė- 0,5cm kubelias

2 saldžios vidutinio dydžio bulvės-3 cm kubeliais

200 g cukinijos-stambiais gabaliukais

1 a.š. kmynų

1/2 a.š. druskos

1 v.š. ghee sviesto

EIGA:

Keptuvėje ištirpinti sviestą, suberti kmynus, ropės kubelius ir apkepti 2 minutes, maišant.

Suberti saldžios bulvės kubelius ar griežinėlius, įpilti 3 šaukštus vandens , uždengti ir patoškinti 10min.

Suberti cukinijas, išmaišyti, jei reikia, dar įpilti vos vandens, pabarstyti druska ir  patroškinti apie 8 minutes.

 

Užtepėle:

3 kale kopūsto lapai, be lapkočio

4-5 šakelės petražolių

4 skiltelės česnako

1/2 a.š. druskos

400 g varškės

1/2 citrinos sultys

1 v.š. natūralaus jogurto ar grietinės

EIGA

Mikseriu sukapoti česnakus su žalumynais.

Sudėti varškę, druską, jogurtą ir viską suplakti iki kremo konsistencijos.

Valgyti su troškiontomis daržovėmis.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *