16 nuostabių, ledinių keksiukų:

Pagrindui:

80 g migdolų, sumalti iki miltų

130 g džiovintų datulių, pamirkyti 15-20min.

20 g tirpinto kakavos sviesto ar kokoso aliejaus

Sumalti migdolus, sudėti datules ir tirpintą kakavos sviestą ar aliejų ir viską suplakti iki lipnios masės. Iškloti keksiukų formeles pirmu sluoksniu ir dėti į šaldiklį 15-20minučių.

Kremas:

350 g anakardžių, išmirkyti 2 valandas, vandenį nupilti

2 citrinų sultys (120g)

120 g kokoso alaiejaus, ištirpinti

100 g fiber syrup clear  arba medaus

250 g mėlynių

kokių nors uogų, gėlių žiedelių, mėtų-papuošimui

Anakardžius, citrinos sultis, pasirinktą saldiklį ir ištirpintą kokoso aliejų sudėti į galingesnį plakiklį ir suplakti iki kremo. Pusę kiekio išdėlioti į keksines formeles ant pirmo sluoksnio ir dėti į šaldinkį 15minučių.

Mėlynes suplakti su likusiu kremu ir taip pat išdėlioti trečiu sluoksniu į keksines. Viską užšaldyti 5-6 valandas. Tokius keksiukus galima laikyti nors ir kelis mėnesius sandariame indelyje, šaldiklyje. Ištraukus palikti nors 20 minučių vos atšilti.