„Nomeda“ saldainiai

Ingredientai:

270 g natūralių datulių be cukraus (nuplauti po tekančiu vandeniu),

350 g anakardžio riešutų (nuplauti po tekančiu vandeniu),

1 apelsinas (160 g, nuluptas),

30 g 100 proc. kakavos arba kakavos gėrimo be cukraus,

1 a. š. cinamono,

80 g ištirpinto kakavos sviesto ,

70 g sėmenų išspaudų arba 50 g maltų sėmenų,

Papuošimui: 1 v. š. sezamo sėklų ir 20 g goji uogų.

Eiga:

1. Nuplauti riešutus ir datules. Suberti į plaktuvą datules ir pasmulkinti 15 sek. Po to suberti riešutus ir sumalti 15-20 sek.

2. Sudėti likusius ingredientus ir perplakti apie minutę. 

3. Formą galima pabarstyti maltais riešutais/kokoso drožlėmis ar sėklomis (aš barsčiau sėmenų išspaudomis). Išdėti į plokščią indą, išlyginti, pabarstyti goji uogomis ir sezamo sėklomis. Švelniai įspausti ir palikti sustingti 2-3 valandas. Supjaustyti ir mėgautis 1-2 kubeliais per dieną.

 

Subalansuotos mitybos ekspertė

Rita Šilenskienė

 

Susiję produktai

Riešutai, džiovinti vaisiai ir uogos

Datulės be kauliukų, 150 g.

2.10
5.15
3.99

 

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *