Keto duona

Keto duonos ingredientai:

  • 5 kiaušiniai (galima dėti ir 3)
  • 150 g migdolų miltų
  • 50 g moliūgų sėklų
  • 50 g sezamo sėklų
  • 50 g kokoso miltų
  • 30 g psyllium husk-balkšvojo gysločio miltelių
  • 200 g varškės
  • 1 a. š. sodos
  • 1 a. šaukštelis druskos
  • 2 šaukštai acto
  • 200 g verdančio vandens

Gaminimo eiga:

  1. Išplakti baltymus su žiupsniu druskos iki standžių putų.
  2. Sumaišyti dubenyje migdolo ir kokoso miltus, gysločio miltelius, druską, sezamo sėklas arba viską permalti.
  3. Užplikinti verdančiu vandeniu ir išmaišyti.
  4. Varškę sumaišyti su tryniais. Sodą nugesinti actu ir įmaišyti į varškę. Gautą masę įminkyti į tešlą.
  5. Suberti moliūgo sėklas ir įmaišyti išplaktus baltymus.
  6. Sukrėsti į formą ir kepti 50min./180C arba formuoti bandeles.

Keto duona ant lentelės

Keto duonos, kurios išeiga 700 g kaloringumas – 2290 kcal. Rekomenduojama per dieną suvalgyti 100 g duonos, vadinasi bus apie 2 didelės riekės ir gausite 220 kcal. tai daug skaidulinių medžiagų turintis produktas.

Elementas:Gauta:
Kalorijos2291.7 kcal
Vandens dalis443.8 ml
Baltymai108.7 g
Angliavandeniai107.0 g
Maistinės skaidulos83.8 g
     Cukrus, natūralus10.6 g
Riebalai163.3 g
     Sotieji riebalai27.7 g
     Poli-nesotieji riebalai24.1 g
     Omega-3 riebalai0.0 g
     Omega-6 riebalai4.8 g
     Mono-nesotieji riebalai20.0 g
     Trans-riebalai0.0 g
     Cholesterolis587.2 mg

Rita Šilenskienė

Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.

Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt


Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


47 komentarai po “Keto duona


  1. Irina Choruziene komentuoja:

    Sveiki visi, ką tik iškepiau, super gavosi. Skanu ir sotu. Bet ją tikriausiai reikėtų laikyt šaldytuve?

  2. Laura komentuoja:

    Kepsiu ir as,bet jei duonele sveria 700gr.ir kalorijos 2290,tai 100gr.gaunasi 327kcal.o ne 220 kcal.

  3. Loreta komentuoja:

    Sveiki.
    “Mes patariame nenaudoti sėmenų sėklų kepiniuose, nes jos skleidžia “nuodus”-amoniaką…”
    Ar tikrai ponia Rita?

  4. Zaneta komentuoja:

    Sveiki, video recepto neradau tik komentaruose šitas receptas, nelabai supratau ar visus ingridientus reikia sumaišyti
    3 kiaušiniai
    150 g migdolų miltų
    50 g moliūgų sėklų
    50 g sezamo sėklų
    100 g kokoso miltų
    Sušlapinbkite rankas vandeniu, padarykite bandeles, sudėkite ant kepimo poppieriaus ir dėti tik į ĮKAITINTĄ ORKAITĘ! Kepti apie 20 min./180C su oro pūtimu, bet stebėti, kad nesudegtų, o o gražiai apskrustų.
    40 g psyllium husk-balkšvojo gysločio miltelių
    150 g varškės
    1 a.š. sodos
    1 a.šaukštelis druskos
    2 šaukštai acto
    200 g verdančio vandens
    Kokia produktų maišymo eiga?

    • Rita Šilenskienė komentuoja:

      Sveiki. Paprastai receptai susideda iš 2 dalių: sausų ingredientų sumaišymo ir šlapių suplakimo. Sausus ingredientus sumaišyti ir užplikinti karštu vandeniu. Po to sumaišyti su šlapiais ir įmaišyti išplaktus baltymus:
      EIGA:

      Išplakti baltymus su žiupsniu druskos iki standžių putų
      Sumaišyti dubenyje migdolo ir kokoso miltus, gysločio miltelius, druską, sezamo sėklas arba viską permalti.
      Užplikinti verdančiu vandeniu ir išmaišyti.
      Varškę sumaišyti su tryniais. Sodą nugesinti actu ir įmaišyti į varškę. Gautą masę įminkyti į tešlą.
      Suberti moliūgo sėklas ir įmaišyti išplaktus baltymus.
      Sukrėsti į formą ir kepti 50min./180C arba formuoti bandenles.

  5. Viktorija komentuoja:

    Iš pirmo karto pavyko puikiai iškepti duoną, o skonis toks, kad net ausys linksta valgant. Vyras, kuris yra išrankus ir į keto mitybą žiūri skersai valgė taip skaniai, kad kepsiu dar ne kartą ir ne du. Labai ačiū 😊

  6. Giedrė komentuoja:

    Sveiki, noriu paklausti, kaip paruošti riešutus ir ar sėklas naudojimui atsinešus iš parduotuvės. Ar plauti? ar mirkyti vandenyje? kažkur skaičiau, kad pvz. saulėgrąžas reikia trumpai pamirkyti sodoje, ar tai tiesa? gal galite patarti?

    • Rita Šilenskienė komentuoja:

      Sveiki, visus džiovintus vaisius ir riešutus, pagal galimybes ir sėklas geriausia nuplauti ir padžiovinti orkaitėje 100C,paskleidus plonu sluoksniu, kol išdžius. Mirkyti taip pat patartina riešutus, skirtus valgymui

  7. Rūta komentuoja:

    Super skani duona. Tobula! Niekaip neradau teisingo varianto, kai norisi ne juodos duonos. Pvz. su ikrais ar lašiša :). O ši labai tinka. Iškeptą padėjau atvėsti ant grotelių ir dar per naktį palikau, o paskui laikiau ant medinės lentutės , uždengtą lininiu rankšluosčiu. Negalėjau atsistebėti , kad dar penktą dieną buvo tokia pat skani kaip ką tik iškepta. Būtų turbūt ir ilgiau stovėjusi, bet neliko :). Ačiū, Rita už receptą.

  8. Bronė komentuoja:

    Laba diena,
    Jau išbandžiau nemazai patiekalų pagal Jūsų receptus.Bet labiausiai patiko ”keto” duona .Pavyko iš pirmo karto.Išsikepu dažnai. Kai skanu norisi jos suvalgyti daugiau. Ar reikia riboti valgymo dažnumą ir kiekį , juk tai kaloringas produktas?

    • Rita Šilenskienė komentuoja:

      Sveiki, malonu, kad sekasi gaminti ir patinka skiniai:). Duona kaloringa:). Tikrai… Bet kurios duonos rekomenduojama suvalgyti ne daugiau 100g:).

  9. Dženeta komentuoja:

    Labas vakaras, šiandien kepiau duoną, taip stengiausi, bet nepavyko. Viską dariau pagal receptą, vienintelis dalykas, kurį pakeičiau gysločio luobelės. Jas keičiau po žiubsnelį sumaltų chia, kanapių ir linų sėmenų sėklų. Nežinau kodėl bet tik ištraukšs duoną nemalonus amoniako kvapas… pamaniau, kad ataušus duonytei jis dings, bet nedingo. Duonos net neįmanoma įsidėti į burną, teko išmesti… Nežinau, kodėl taip nutiko, labai gaila.

    • Rita Šilenskienė komentuoja:

      Kai sakoma: “viską dariau pagal receptą”, bet ” pakeičiau gysločio luobelės. Jas keičiau po žiubsnelį sumaltų chia, kanapių ir linų sėmenų sėklų”, tai jau visai kitas receptas ir mes neatsakome už rezultatą…,Matote, kad atsiliepimuose žmonės džiaugiasi rezultatu. Mes patariame nenaudoti sėmenų sėklų kepiniuose, nes jos skleidžia “nuodus”-amoniaką…

  10. Dovilė komentuoja:

    Sveiki,

    kodėl duona galėtų 3-4 diena po kepimo pasidaryti karti? Viską dariau ir dėjau pagal receptą (ne pagal video). Ačiū už atsakymą!

  11. Vaida komentuoja:

    Labai norisi išbandyti, tik vaikas alergiškas riešutams, ar įmanoma kuo pakeisti migdolų ir kokosų miltus?

    • Rita Šilenskienė komentuoja:

      Keto duona yra keto dėl to, kad naudojami riešutų begliuteniai, žemo GI miltai. Jei nealergiškas saulėgrąžų ar moliūgų sėklų miltams, keiskite tuo pačiu santykiu

    • Vaida komentuoja:

      Taip, suprantu. Dažnai sveikesnių pasirinkimų receptuose randu šiuos miltus ir negaliu visai šeimai iškepti, nes vienas vaikas lieka “nuskriaustas”. Tad ačiū už atsakymą! Pabandysiu susimalti saulėgrąžas ar moliūgų sėklas, dar taip neesu niekur girdėjusi 🙂

  12. Rimutė komentuoja:

    Puiki duona. Tiesiog atradimas. Pasisekė iš pirmo karto. Ačiū už receptą.
    Gaila, kad negaliu įkelti foto.

  13. Viktorija komentuoja:

    T O B U L A duona!
    Seniau kepdavau panašią, tik be varškės (su sviestu), bet šita kur kas gardesnė, ji net su tais duoniškais oro tapeliais gaunasi, tiesiog duonų duona! Labai labai ačiū už receptą!

  14. Renata komentuoja:

    Skani duonyte, puikiai viskas pavyko! Visavalgiui vyrui patiko taip. As neesu keto, bet be gliuteno ir laktozes netoliaruoju. ???? Tik po kokiu 4 dienu apkarto idomu kodel ????

  15. Ina komentuoja:

    Sveiki! Nesuprantu kodel recepte 3 kiausiniai ir 40 gr. gyslociu luobeliu, o video 5 kiaušiniai ir 30 gr. gyslociu luobeliu?

    • Rita Šilenskienė komentuoja:

      Sveiki, kai kurie žmonės vengia kiaušinių ar jų netoleruoja, todėl rašome kelis variantus. Jūs pasirinkite pagal savo sveikatos būklę.

  16. Edita komentuoja:

    Jau antrą kartą kepu ir nepavyksta. Vidus lieka šlapias. Neiškepęs. Tiesa dedu 3 kiaušinius ir 50 g kokoso miltų. Hmm… Neketinu pasiduoti. Bet ką netaip darau?????????????.

    • Rita Šilenskienė komentuoja:

      Gaila.. nes gauname tik teigiamus atsiliepimus ir gra=ias duonis foto. Atkreipkite dėmesį į technologiją(užplikinti verdančiu vandeniu) ir varškės kokybę (ji turi nbūtin sausa, biri, ne iš pakelių). Pamėginkite pagal pakoreguotą jums receptą ir daykite bandeles, o ne duoną:
      3 kiaušiniai
      150 g migdolų miltų
      50 g moliūgų sėklų
      50 g sezamo sėklų
      100 g kokoso miltų
      Sušlapinbkite rankas vandeniu, padarykite bandeles, sudėkite ant kepimo poppieriaus ir dėti tik į ĮKAITINTĄ ORKAITĘ! Kepti apie 20 min./180C su oro pūtimu, bet stebėti, kad nesudegtų, o o gražiai apskrustų.
      40 g psyllium husk-balkšvojo gysločio miltelių
      150 g varškės
      1 a.š. sodos
      1 a.šaukštelis druskos
      2 šaukštai acto
      200 g verdančio vandens

    • Roma komentuoja:

      Kepiau dar tik antrą kartą, vietoj varškės dėjau tofu varškę viskas puikiai pavyko, ačiū už receptą????

    • Ingrida komentuoja:

      Ilgiau kepti reikia. Man po 50 minučių ištraukus duonyte iš orkaites ir patikrinus ir buvo vidurys neiskepes, tai atgal įdėjau į orkaite ir dar pakepiau 10-15 min

    • Edita komentuoja:

      Na…noriu pasigirti..duona pagaliau man pavyko…kepu…dovanoju..vaišinu ir visus stebinu…tešlą dar gerai ranjomis išminkau…matyt rankų šilumos reikėjo

  17. Marytė komentuoja:

    Laba diena, kepiau duoną tuoj pat po daktaro laidos ir dėjau 150 g kokosų miltų. Gavosi tikrai puri skani duona, tačiau suvalgius riekelę pasidarė sunku skrandyje. Gal todėl, kad nelabai tinka riešutai.

    • Rita Šilenskienė komentuoja:

      Sveiki, džiugu, kad kepate, bandote, dalijatės rezultatu. 50-150g kokoso miltų-jūsų pasirinkimas, vis tiek gausis puikiai. Duoną valgyti geriausia kitą dieną, kai ji “subręsta”:). Sunkumas skrandyje gali atsirasti dėl dviejuų priežasčių: netinkami su ja deriniai, skysčių trūkumas, nes duona koncentuotas, sausas produktas ir kaip kempinė sugeria jūsų skysčius. Duoną geriausia valgyti kartu su daržovėmis, kuriose yra gausu vandens. Dar vienas dalykas-netoleravimas kažkokio ingrediento.
      Pagarbiai
      Rita

    • Rita Šilenskienė komentuoja:

      Smagu, Maryte, kad klausote atidžiai. Deja, ne visada liežuvis, rankos ir galva susiderina. Dirbu be “špargalkių” ir dublių , todėl po to parašomas receptas, kad nebūtų nesusipratimų. jei dėsite 50g, bus puri minkšta. Jei dėsite 150g kokoso miltų irgi viskas gausis, bus standesnė. Taigi, vadovaukitės rašytiniais šaltiniais, o darykite pagal save:). Sėkmės