Keto duonos ingredientai:
- 5 kiaušiniai (galima dėti ir 3)
- 150 g migdolų miltų
- 50 g moliūgų sėklų
- 50 g sezamo sėklų
- 50 g kokoso miltų
- 30 g psyllium husk-balkšvojo gysločio miltelių
- 200 g varškės
- 1 a. š. sodos
- 1 a. šaukštelis druskos
- 2 šaukštai acto
- 200 g verdančio vandens
Gaminimo eiga:
- Išplakti baltymus su žiupsniu druskos iki standžių putų.
- Sumaišyti dubenyje migdolo ir kokoso miltus, gysločio miltelius, druską, sezamo sėklas arba viską permalti.
- Užplikinti verdančiu vandeniu ir išmaišyti.
- Varškę sumaišyti su tryniais. Sodą nugesinti actu ir įmaišyti į varškę. Gautą masę įminkyti į tešlą.
- Suberti moliūgo sėklas ir įmaišyti išplaktus baltymus.
- Sukrėsti į formą ir kepti 50min./180C arba formuoti bandeles.
Keto duonos, kurios išeiga 700 g kaloringumas – 2290 kcal. Rekomenduojama per dieną suvalgyti 100 g duonos, vadinasi bus apie 2 didelės riekės ir gausite 220 kcal. tai daug skaidulinių medžiagų turintis produktas.
Elementas: | Gauta: |
Kalorijos | 2291.7 kcal |
Vandens dalis | 443.8 ml |
Baltymai | 108.7 g |
Angliavandeniai | 107.0 g |
Maistinės skaidulos | 83.8 g |
Cukrus, natūralus | 10.6 g |
Riebalai | 163.3 g |
Sotieji riebalai | 27.7 g |
Poli-nesotieji riebalai | 24.1 g |
Omega-3 riebalai | 0.0 g |
Omega-6 riebalai | 4.8 g |
Mono-nesotieji riebalai | 20.0 g |
Trans-riebalai | 0.0 g |
Cholesterolis | 587.2 mg |
Rita Šilenskienė
Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.
Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt
Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes
Sveiki visi, ką tik iškepiau, super gavosi. Skanu ir sotu. Bet ją tikriausiai reikėtų laikyt šaldytuve?
Sveiki, taip, laikykite šaldytuve.
Kepsiu ir as,bet jei duonele sveria 700gr.ir kalorijos 2290,tai 100gr.gaunasi 327kcal.o ne 220 kcal.
Laba diena, duoneles virsus sukrito, ka padariau netaip?
Negaliu pasakyti, nes reikia stebėti ar detalesnės informacijos kaip ką darėte…
Sveiki.
“Mes patariame nenaudoti sėmenų sėklų kepiniuose, nes jos skleidžia “nuodus”-amoniaką…”
Ar tikrai ponia Rita?
Sveiki, video recepto neradau tik komentaruose šitas receptas, nelabai supratau ar visus ingridientus reikia sumaišyti
3 kiaušiniai
150 g migdolų miltų
50 g moliūgų sėklų
50 g sezamo sėklų
100 g kokoso miltų
Sušlapinbkite rankas vandeniu, padarykite bandeles, sudėkite ant kepimo poppieriaus ir dėti tik į ĮKAITINTĄ ORKAITĘ! Kepti apie 20 min./180C su oro pūtimu, bet stebėti, kad nesudegtų, o o gražiai apskrustų.
40 g psyllium husk-balkšvojo gysločio miltelių
150 g varškės
1 a.š. sodos
1 a.šaukštelis druskos
2 šaukštai acto
200 g verdančio vandens
Kokia produktų maišymo eiga?
Sveiki. Paprastai receptai susideda iš 2 dalių: sausų ingredientų sumaišymo ir šlapių suplakimo. Sausus ingredientus sumaišyti ir užplikinti karštu vandeniu. Po to sumaišyti su šlapiais ir įmaišyti išplaktus baltymus:
EIGA:
Išplakti baltymus su žiupsniu druskos iki standžių putų
Sumaišyti dubenyje migdolo ir kokoso miltus, gysločio miltelius, druską, sezamo sėklas arba viską permalti.
Užplikinti verdančiu vandeniu ir išmaišyti.
Varškę sumaišyti su tryniais. Sodą nugesinti actu ir įmaišyti į varškę. Gautą masę įminkyti į tešlą.
Suberti moliūgo sėklas ir įmaišyti išplaktus baltymus.
Sukrėsti į formą ir kepti 50min./180C arba formuoti bandenles.
Iš pirmo karto pavyko puikiai iškepti duoną, o skonis toks, kad net ausys linksta valgant. Vyras, kuris yra išrankus ir į keto mitybą žiūri skersai valgė taip skaniai, kad kepsiu dar ne kartą ir ne du. Labai ačiū 😊
Gal kas skaičiavo energetinę išraiška? 🙂
Sveiki, noriu paklausti, kaip paruošti riešutus ir ar sėklas naudojimui atsinešus iš parduotuvės. Ar plauti? ar mirkyti vandenyje? kažkur skaičiau, kad pvz. saulėgrąžas reikia trumpai pamirkyti sodoje, ar tai tiesa? gal galite patarti?
Sveiki, visus džiovintus vaisius ir riešutus, pagal galimybes ir sėklas geriausia nuplauti ir padžiovinti orkaitėje 100C,paskleidus plonu sluoksniu, kol išdžius. Mirkyti taip pat patartina riešutus, skirtus valgymui
Super skani duona. Tobula! Niekaip neradau teisingo varianto, kai norisi ne juodos duonos. Pvz. su ikrais ar lašiša :). O ši labai tinka. Iškeptą padėjau atvėsti ant grotelių ir dar per naktį palikau, o paskui laikiau ant medinės lentutės , uždengtą lininiu rankšluosčiu. Negalėjau atsistebėti , kad dar penktą dieną buvo tokia pat skani kaip ką tik iškepta. Būtų turbūt ir ilgiau stovėjusi, bet neliko :). Ačiū, Rita už receptą.
Laba diena,
Jau išbandžiau nemazai patiekalų pagal Jūsų receptus.Bet labiausiai patiko ”keto” duona .Pavyko iš pirmo karto.Išsikepu dažnai. Kai skanu norisi jos suvalgyti daugiau. Ar reikia riboti valgymo dažnumą ir kiekį , juk tai kaloringas produktas?
Sveiki, malonu, kad sekasi gaminti ir patinka skiniai:). Duona kaloringa:). Tikrai… Bet kurios duonos rekomenduojama suvalgyti ne daugiau 100g:).
Labas vakaras, šiandien kepiau duoną, taip stengiausi, bet nepavyko. Viską dariau pagal receptą, vienintelis dalykas, kurį pakeičiau gysločio luobelės. Jas keičiau po žiubsnelį sumaltų chia, kanapių ir linų sėmenų sėklų. Nežinau kodėl bet tik ištraukšs duoną nemalonus amoniako kvapas… pamaniau, kad ataušus duonytei jis dings, bet nedingo. Duonos net neįmanoma įsidėti į burną, teko išmesti… Nežinau, kodėl taip nutiko, labai gaila.
Kai sakoma: “viską dariau pagal receptą”, bet ” pakeičiau gysločio luobelės. Jas keičiau po žiubsnelį sumaltų chia, kanapių ir linų sėmenų sėklų”, tai jau visai kitas receptas ir mes neatsakome už rezultatą…,Matote, kad atsiliepimuose žmonės džiaugiasi rezultatu. Mes patariame nenaudoti sėmenų sėklų kepiniuose, nes jos skleidžia “nuodus”-amoniaką…
Sveiki,
kodėl duona galėtų 3-4 diena po kepimo pasidaryti karti? Viską dariau ir dėjau pagal receptą (ne pagal video). Ačiū už atsakymą!
Labai norisi išbandyti, tik vaikas alergiškas riešutams, ar įmanoma kuo pakeisti migdolų ir kokosų miltus?
Keto duona yra keto dėl to, kad naudojami riešutų begliuteniai, žemo GI miltai. Jei nealergiškas saulėgrąžų ar moliūgų sėklų miltams, keiskite tuo pačiu santykiu
Taip, suprantu. Dažnai sveikesnių pasirinkimų receptuose randu šiuos miltus ir negaliu visai šeimai iškepti, nes vienas vaikas lieka “nuskriaustas”. Tad ačiū už atsakymą! Pabandysiu susimalti saulėgrąžas ar moliūgų sėklas, dar taip neesu niekur girdėjusi 🙂
Puiki duona. Tiesiog atradimas. Pasisekė iš pirmo karto. Ačiū už receptą.
Gaila, kad negaliu įkelti foto.
T O B U L A duona!
Seniau kepdavau panašią, tik be varškės (su sviestu), bet šita kur kas gardesnė, ji net su tais duoniškais oro tapeliais gaunasi, tiesiog duonų duona! Labai labai ačiū už receptą!
AČIŪ!
Skani duonyte, puikiai viskas pavyko! Visavalgiui vyrui patiko taip. As neesu keto, bet be gliuteno ir laktozes netoliaruoju. ???? Tik po kokiu 4 dienu apkarto idomu kodel ????
Sveiki! Nesuprantu kodel recepte 3 kiausiniai ir 40 gr. gyslociu luobeliu, o video 5 kiaušiniai ir 30 gr. gyslociu luobeliu?
Sveiki, kai kurie žmonės vengia kiaušinių ar jų netoleruoja, todėl rašome kelis variantus. Jūs pasirinkite pagal savo sveikatos būklę.
Jau antrą kartą kepu ir nepavyksta. Vidus lieka šlapias. Neiškepęs. Tiesa dedu 3 kiaušinius ir 50 g kokoso miltų. Hmm… Neketinu pasiduoti. Bet ką netaip darau?????????????.
Gaila.. nes gauname tik teigiamus atsiliepimus ir gra=ias duonis foto. Atkreipkite dėmesį į technologiją(užplikinti verdančiu vandeniu) ir varškės kokybę (ji turi nbūtin sausa, biri, ne iš pakelių). Pamėginkite pagal pakoreguotą jums receptą ir daykite bandeles, o ne duoną:
3 kiaušiniai
150 g migdolų miltų
50 g moliūgų sėklų
50 g sezamo sėklų
100 g kokoso miltų
Sušlapinbkite rankas vandeniu, padarykite bandeles, sudėkite ant kepimo poppieriaus ir dėti tik į ĮKAITINTĄ ORKAITĘ! Kepti apie 20 min./180C su oro pūtimu, bet stebėti, kad nesudegtų, o o gražiai apskrustų.
40 g psyllium husk-balkšvojo gysločio miltelių
150 g varškės
1 a.š. sodos
1 a.šaukštelis druskos
2 šaukštai acto
200 g verdančio vandens
Kepiau dar tik antrą kartą, vietoj varškės dėjau tofu varškę viskas puikiai pavyko, ačiū už receptą????
Ilgiau kepti reikia. Man po 50 minučių ištraukus duonyte iš orkaites ir patikrinus ir buvo vidurys neiskepes, tai atgal įdėjau į orkaite ir dar pakepiau 10-15 min
Sveiki, orkaitės dirba skrtngai. Paprastai kepu 50 min be oro pūtimo ir dar 15 min su oro pūtimu
Kepiau šią duonelę. Labai skani gavosi. Ačiū labai už receptą 🙂
Džiaugiamės, kad receptai gaunasi
Laba diena, o jei be varškės, esu alergiška laktozei
Laba diena, galite dėti atitinkamą kiekį sojos varškės
Na…noriu pasigirti..duona pagaliau man pavyko…kepu…dovanoju..vaišinu ir visus stebinu…tešlą dar gerai ranjomis išminkau…matyt rankų šilumos reikėjo
Laba diena, kepiau duoną tuoj pat po daktaro laidos ir dėjau 150 g kokosų miltų. Gavosi tikrai puri skani duona, tačiau suvalgius riekelę pasidarė sunku skrandyje. Gal todėl, kad nelabai tinka riešutai.
Sveiki, džiugu, kad kepate, bandote, dalijatės rezultatu. 50-150g kokoso miltų-jūsų pasirinkimas, vis tiek gausis puikiai. Duoną valgyti geriausia kitą dieną, kai ji “subręsta”:). Sunkumas skrandyje gali atsirasti dėl dviejuų priežasčių: netinkami su ja deriniai, skysčių trūkumas, nes duona koncentuotas, sausas produktas ir kaip kempinė sugeria jūsų skysčius. Duoną geriausia valgyti kartu su daržovėmis, kuriose yra gausu vandens. Dar vienas dalykas-netoleravimas kažkokio ingrediento.
Pagarbiai
Rita
Kur pirkti balksvojo gysločio miltelius?
http://Www.pirmassaukstas.lt elektroninėje parduotuvėje rasite ir gysločio miltelius, ir kokoso miltus, ir sveikas cukraus alternatyvas
Labai skani duonelė. Rekomenduoju ir kitiems.
Ačiū Ritai už receptą 🙂
Kiek reikia kokoso miltų- 50 g ar 150 gramų? Video įraše buvo minima 150 g, o recepte 50 g.
Smagu, Maryte, kad klausote atidžiai. Deja, ne visada liežuvis, rankos ir galva susiderina. Dirbu be “špargalkių” ir dublių , todėl po to parašomas receptas, kad nebūtų nesusipratimų. jei dėsite 50g, bus puri minkšta. Jei dėsite 150g kokoso miltų irgi viskas gausis, bus standesnė. Taigi, vadovaukitės rašytiniais šaltiniais, o darykite pagal save:). Sėkmės
Kaip reikėtų laikyti šią duoną ir kiek laiko ji gali stovėti?
Sveiki, duoną geriausiai laikyti šaldytuve, jei planuojate suvartoti per 7 dienas. Ji puikiai laikosi suvyniota į lininį rankšluostį 2-3dienas ant stalo. Skanaus
gerisusia laikyti rankšluostėlyje, šaldytuve iki 5-6 dienų