Keksiukai „Niam“

Kodėl keksiukai? Juk tešlą galima išpilti į kepimo formą ir bus pyragas… O todėl, kad mes žinome, kad 1 keksiukas-tai 1 porcija 🙂. Dvi gerai, o 3 gal jau per DAUG??? Įsijungia stabdis!

Keksiukų pavadinimas gimė todėl, kad ingredientai juose subalansuoti sočiai baltyminei vakarienei. Galima juos valgyti vakarienei su dideliu salotų dubeniu ir būsite sotūs ir laimingi. Organizmas bus neapsunkintas, gerai virškins, o ryte atsibusite neapsunkę.

Keksiukai vakarienei

200 g. saliero šaknies ar kitų šakninių daržovių-smulkiai sutarkuoti,

200 g. morkų-smulkiai tarkuotų

3 šaukštai smulkiai kapoto poro arba 1 svogūnas kubeliais

3 kiaušiniai

120 g.  ožkų/avių ar kitokio sūrio (pel4siniai s8riai irgi tinka)

4 šaukštai riešutų ar kitokių miltų

1 a.š. gysločio ar 1 v.š. sėlenų

2 v.š. moliūgų sėklų

5-6 džiovinti pomidorai-smulkiais kubeliais

Prieskoniai: 3 skiltelės česnakų, druskos, pipirų,  smulkintų petražolių ar kitokių žolelių

EIGA:

Viską sumaišyti ir kepti 35-40min./190C orkaitėje. Atvėsinti.

Valgyti kaip duoneles su salotomis/ jogurtu/kefyru

 

Subalansuotos mitybos ekspertė

Rita Šilenskienė

 

Susiję produktai

5 komentarai po “Keksiukai „Niam“

  1. genovaite komentuoja:

    puiku,kai pasigaminus alieju,jo isspaudas yra kur panaudot,siuo metu turejau zemes riesutu ir sulegrazu miltus,tik linu semenu nekepu,dar imaisiau sezamu aliejaus,ok

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *