Cukinijų blynai su grikių miltais

Cukinijų blynai su grikių miltais

Pats cukinijų augimo įkarštis. Pasidarykite skanius pietus ar pusryčius ir nesijausite apsunkę. Prie blynelių puikiai tiks jogurtas ar grietinė.

5 keptuvės 

1 jauna cukinija, plonais šiaudeliais- 450 g

4 kiaušiniai

2 ropelės svogūnų- 160 g

30 g skysto ghee sviesto

1 stiklinė grikių miltų– 200 g

150 g kefyro ar pasukų (dėjau sojos pieną)

Po 1/2 a. š. druskos, pipirų, ciberžolės, 4 skiltelės česnako

Eiga:

Kiaušinius, pasmulkintą svogūną, prieskonius, kefyrą ir skystą ghee sviestą sudėti į blenderį ir suplakti apie minutę iki gražios masės.

Suberti į tešlą grikių miltus, sutarkuotas cukinijas ir sumaišyti visus ingredientus. Tešla turi gautis tirštos grietinės konsistencijos. Jei per skysta, galima įmaišyti dar šaukštą grikių miltų.

Kepti ant nedidelio kiekio ghee ar kokoso aliejaus, valgyti su grietine ar jogurtu.

Cukinijų blynai su grikių miltais

Susiję produktai

Ritos Šilenskienės portretas

Rita Šilenskienė
Subalansuotos mitybos ekspertė

Landing 2

Norite 3-4 kartus per savaitę gauti informaciją apie naujausius receptus, subalansuotos mitybos straipsnius ir sveikų produktų pasiūlymus tiesiai į savo el. pašto dežutę? Užsiprenumeruokite naujienlaiškį ir iš karto gaukite du mano mylimiausius receptus!


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *