Kai norisi greitos vakarienės, nėra nieko paprasčiau kaip patikrinti kokios spalvos lęšių yra spintelėje ir kokių dar daržovių prie jų galima pridėti. Šį kartą patikrinusi savo atsargas, akis užkliuvo už saulės spalvos lęšių, kurie priminė karštas dienas Indijoje. Indiški lęšiai keliauja į puodą ir verda ant mažos ugnies 18minučių. Man patinka, kai juos dar reikia kramtyti, o nesuvirę į košę.

Vakarienei dviems reikės:                                     

2 stiklinių lęšių

1 avokado

1 citrinos

3 skiltelių česnako

1 šaukšto lukštentų kanapių

žiupsnis liucernos daigų

žiupsnis špinatų lapelių

vos druskos, pipirų

1 šaukštas sviesto

Lęšiai turi sugerti vandenį, bet jei jo padauginote, nukoškite.

Įmaišykite kapotus česnakus, špinatų lapelius, druską, pipirus.

Įspauskite citrinos sulčių. Patiekite su pusele avokado, apšlakstyto citrinos sultimis, daigais ir sėklomis.

Skanaus Jums linki

Subalansuotos mitybos ekspertė

Rita Šilenskienė