Tobulos, greitai pagaminamos duonelės su sėklomis. Artėjant Kūčioms rekomenduoju išmėginti, nes buroko saldumas, sėklų traškumas tobulai tinka su silkių griežinėliais.
1 kepimo skardai reikės:
2 burokėlių (apie 400g)sutarkuoti plonais šiaudeliais
5 v.š. saulėgrąžų sėklų (išmirkyti)
2 v.š. kanapių sėklų
200 ml stiklinės pilno grūdo avižų dribsnių
1 kiaušinis arba 1 a.š. gysločio miltelių
50 ml vandens
Druskos, pipirų, čiobrelių
Viską suminkyti, palikti 10 minučių išbrinkti, dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą, išploti iki 5-6mm storio plokšumą.
Kepti 20-25min./180C/su konvekcija.
Supjaustyti dar šiltą. Atvėsinti, uždėti silkės gabaliukus, svogūno ar poro.
Puikios duonelės prie sultinio pietums.
8 komentarai po “Burokų duonelės”
Labai ačiū už puikius receptus ir išradingumą. Jau išbandžiau ne vieną. O jau burokų duonelė, tai tiesiog pasaka. Visai šeimynai labai patiko, o ypač pačiai mažiausiai (trejų metų). Dar labai tinka ir sezamo sėklų įdėti.
Sėkmės Jums ir toliau kuriant puikius patiekalus.
Malonu, kad gaminate ir patinka :)!
Liuks! Išbandyta. Labai skanu! Tiesa, aš dar dėjau moliūgo ir moliūgų sėklų 🙂
labas Rita jus tikrai nuostabi dziaugiuosi jusu receptais ,ir noriu paklausti burokielei zali.aciu geros dienos
Sveiki, mielieji. Žinoma, burokėliai nevirti:)
Nuostabūs, išradingi Jūsų receptai, kaip ir Jūs pati nuostabi…. Labai žaviuosi ir noriu ateityje keliauti su Jumis į Kretą ir tt.
Didžiausios sėkmės Jums gausinant savo sekėjų ratą ir vedant juos sveikatos ir išminties keliu….
Ačiū, Jums labai už šildančius širdį žodžius:)… Sekite Kretos stovyklas, nes dar nepaskelbus, jau pusė vietų būna rezervuota. Vežame nedidelį kiekį dalyvių, tad registruojasi iš anksto. Rudens stovykla bus spalio 14-21, o jau 5 vietos rezervuotos:). Bus smagu keliauti kartu.
Ačiū.Būtinai pabandysiu