Baklažanų “Braunis”

Ko tik neprisigalvoja žmogus, kad neprapultų gėrybės…Pyragas iš baklažanų ir su agrastų “akutėmis”. Skanu, netikėta, mažai angliavandenių, o daržovės sudaro deserto pagrindinę masę:). Jei nebijote baklažano poskonio, jo galite nelupti- gausite daugiau naudos, bet jei manote, kad eksperimentas gali nepatikti, nulupkite baklažano odelę skustuku. O pamėginti tikrai verta :)…

Baklažanų “Braunis”

Forma 28-30 cm, kvadratinė

Ingredientai:

1 baklažanas (360 g)- galima nulupti odelę

160 g natūralaus graikiško jogurto

60 g espresso kavos

125 g ištirpinto sviesto

100 g kokoso drožlių + keli šaukštai papuošimui

20 g tarkuoto imbiero (1 v. š.)

4M dydžio kiaušiniai

80 g džiovintų slyvų

1 stiklinė agrastų ar juodųjų serbentų

Po 1 a. š. cinamono ir sodos

25 g kerobos– saldžiojo pupmedžio miltelių

40 g natūralios 100 proc. kakavos

200 g džiovintų datulių

70 g migdolo riešutų

130 g 72 proc. juodo šokolado

120 g amarantus-burnočio miltų / arba kokoso

Baklažanų “Braunis”

Eiga- 6 žingsniai/1 suteptas blenderio indas ir dubuo. Svarstyklės būtinos☺.

  1. Juodą šokoladą sulaužyti gabaliukais, sudėti į blenderį. Suberti nuplautas ir nusausintas slyvas. Sumalti apie 10 sek iki smulkių gabaliukų. 10 sek/6. Išimti į maišymo indą.
  2. Į plakiklį sudėti imbierą ir kokoso drožles, bei jas sumalti 15-20 sek./7. Išimti į dubenį.
  3. Ištirpinti sviestą, jį supilti į plakiklį. Taip sudėti gabaliukais supjaustytą baklažaną, supilti espresso atvėsintą kavą, sodą išmaišyti jogurte ir jį supilti taip pat į plakiklio indą. Viską suplakti 1-2 minutes iki purios masės. Išimti į dubenį prie kitų ingredientų.
  1. Į plakiklio indą suberti nuplautus, nusausintus riešutus ir džiovintas datules, suberti kakavos ir kerobos miltelius, supilti kiaušinius. Viską suplakti apie minutę didžiausiu greičiu. 1 min./10.
  2. Viską maišymo dubenyje kruopščiai išmaišyti. Suberti miltus ir dar kartą permaišyti. Kokoso miltus būtinai persijoti.
  1. Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi, supilti ½ masės ir išbarstyti didelę saują agrastų. Supilti likusią tešlą, išlyginti ir papuošti kokoso drožlėmis ir agrastais.

Kepti 45 min./175C su oro pūtimu. Prižiūrėti, kad paviršius nesudegtų, o tik gražiai paruduotų. 

Pjaustyti tik atvėsintą, o geriausia palaikyti šaldytuve per naktį, kad sustingtų datulės, sviestas ir šokoladas.

Baklažanų “Braunis”

Susiję produktai

Ritos Šilenskienės portretas

Rita Šilenskienė

Subalansuotos mitybos ekspertė

Landing 2

Kviečiu prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinuosi 2-3 naujais ir sveikais receptais ir straipsniais apie įvairius mitybos ir geros savijautos aspektus!

2 komentarai po “Baklažanų “Braunis”

    • Rita Šilenskienė komentuoja:

      Jei neturite, galitre keisti kakavos milteliais.Kerobe daugiau kalcio ir angliavandenių, mažiau riebalų.
      Kerobe nėra tokių stimuliatorių, kaip kofeinas ir teobrominas, kurie sukelia alergijas ir pripratimą.
      Kerobas 8% sudarytas iš baltymų, turi daug kalcio, fosforo, magnio, kalio, geležies, nikelio, vario, bario ir mangano.
      Kerobe nėra oksalo rūgšties, trukdančios organizmui pasisavinti cinką ir kalcį. O juk nepriteklius oksalo rūgšties organizme dažnai būna inkštirų ir berimų priežastimi paaugliams.
      Kerobas turi vitaminų A, B, B2, B3, D.
      Kerobas neturi to pačio “meilės narkotiko” fenilatilamio ir fromamido, sukeliančių alergijas ir migreną.
      Saldesnis ir ne toks kartus kerobo skonis padės gerokai sumažinti saldiklių ir kitokių pasaldintojų kiekį patiekaluose, kurie paprastai dedami naudojant kakavą ir šokoladą. Jeigu paimti reikiamą kiekį kerobo miltelių, visų kitų saldiklių galima atsisakyti. Kerobas nedidina cukraus kiekio kraujyje, ir normalizuoja medžiagų apykaitą organizme. Tai labai svarbu rūpinantis savo figūra, bei sergant diabetu.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *