Žuvies kukuliai su čija

Per LRT “Klauskite daktaro” laidą išsamiai buvo papasakota apie čija sėklų naudą ir panaudojimo galimybes. Laidos įrašas 2019. kovo 6 dienos yra čia:

O apie ispaninio šalavijos sėklas žiūrėkite nuo 17-os minutės, vėliau – mano receptai.

Ingredientai 4 asmenims:

  • 300 g baltos ar kitos žuvies filė
  • 1 šaukštas čija sėklų
  • 1 svogūnas
  • 1 vidutinė morka
  • Druskos, pipirų, raudonos paprikos miltelių-pagal skonį
  • Saujelė krapų
  • 1 šaukštas ghee sviesto
  • Garnyrui-šparaginių pupelių asmeniui po saujelę

Padažui: 1 stiklinė  trintų poomidorų arba „naminio lečo“

Eiga:

  1. Svogūną, morką, česnakus ir žuvį supjaustyti gabaliukais, sudėti į plaktuvą su X formos peiliukais ir suplakti iki rausvos košelės. Jei neturite gero plaktuvo, daržoves galima labai smulkiai sutarkuoti ir įmaišyti į jau pagamintą žuvies faršą. Žuvį galima permalti per mėsmalę.
  2. Pagardinti norimais prieskoniais ir įmaišyti čija sėklas bei kapotus krapus. Faršą palikti valandai šaldytuve.
  3. Ištirpinti troškintuve sviestą. Formuoti nedidelius kukuliukus dėti į troškintuvą, uždengti ir ant nedidelės kaitros troškinti 4-5 minutes. Supilti padažą ar naminius konservuotus  pomidorus, sudėti šparagines pupeles ir dar patroškinti 10-12 minučių.
  4. Prieskonius dėti pagal pageidavimą. Pateikti su čiobreliais, citrinos griežinėliais ir garintomis šparaginėmis pupelėmis.

Pastaba: jei neturite pomidorų tyrės, labai skanu patroškinti kokosų ar kitame augaliniame piene.

Skanaus JUMS linki

Rita Šilenskienė

Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.

Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt

 


Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


2 komentarai po “Žuvies kukuliai su čija


  1. tatjana komentuoja:

    Aciu Jums uz idomius ir sveikus receptus bandysiu kepti duona ir gaminti kukulius nes labai blogai kad gydytojai draudzia man valgyti seklas duona su melemis nes sergu REFLIUKSU parduotuveje sveikos duonos be seklu ir be cukraus nerandu turguje nusipirkau perdaug saldi mane pikina. Dar karta dekoju kai isfarkepsiu ir istros-kinsiu kukulius parasysiu kaip pasiseke ,nes man zuvies farsas budavo patezes ir kukuliai pasileisdavo gal kad nededavau i sadytuva . Su pagarba Tatjana.