Žiemos marcipanų desertas

Šiame torte nėra jokių papildomų saldiklių, nes naudojau marcipaną, kuris jau yra su sveikais saldikliais. Viena maža pakuotė, suplakta su žiemos vaisiais -tobulas torto įdaras!

Tortui pasiruoškite apvalią, atsisegančią formą. Patepkite ją minkštu kokosų aliejumi, pabarstykite ją maltais riešutais ar aguonų sėklomis ir padėkite į šaldytuvą, kad sustingtų.

Pasiruoškite pagrindą:

marcipanų desertas

Gaminimo eiga:

  1. Aguonas ir migdolus sumalti iki miltų. Palikti plakiklio inde.
  2. Sudėti nuplautas slyvas, ištirpintus riebalus ir viską suplakti apie minutę iki vientisos minkštos tešlos.
  3. Masę išdėti į tortinę formą, išploti, užkeliant į viršų kraštelius. Atšaldykite šaldiklyje, kol pasiruošite įdarą.

marcipanų desertas

ĮDARAS:

  • 2 bananai (200g nulupti);
  • 2 nedideli apelsinai (240 g nulupti);
  • 30 g kokoso drožlių ar 1/2 šviežio kokoso;
  • 1 persimonas (240g);
  • 1 marcipano pakuotė (200g);
  • Viską sudėti į plakiklį ir suplakti, kad neliktų jokių gumulėlių.

Stingdiklis:

  1. Atskirai mažame puodelyje išmaišyti 1 a.š./ agar-agaro (5g) į 160 ml vandens. Užvirti nuolat maišant ir supilti į vaisių tyrę. Dar kartą išplakti 5 sek ir tuoj pat išpilti į torto formą ant sustingusio pagrindo.
  2. Puošti savo nuožiūra. Labai tiks šviežios šilauogės, dumplainiai, riešutai.

marcipanų desertas

Aš panaudojau iš šaldiklio avietes, mėlynes ir 2 figas supjausčiau griežinėliais.

Skanaus jums linki,

Rita Šilenskienė

Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.

Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt


Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


4 komentarai po “Žiemos marcipanų desertas