Šiame torte nėra jokių papildomų saldiklių, nes naudojau marcipaną, kuris jau yra su sveikais saldikliais. Viena maža pakuotė, suplakta su žiemos vaisiais -tobulas torto įdaras!
Tortui pasiruoškite apvalią, atsisegančią formą. Patepkite ją minkštu kokosų aliejumi, pabarstykite ją maltais riešutais ar aguonų sėklomis ir padėkite į šaldytuvą, kad sustingtų.
Pasiruoškite pagrindą:
- 140 g aguonų;
- 100 g migdolų riešutų‘
- 80 g ištirpinto kokoso aliejaus ar kakavos sviesto;
- 200 g džiovintų slyvų;
Gaminimo eiga:
- Aguonas ir migdolus sumalti iki miltų. Palikti plakiklio inde.
- Sudėti nuplautas slyvas, ištirpintus riebalus ir viską suplakti apie minutę iki vientisos minkštos tešlos.
- Masę išdėti į tortinę formą, išploti, užkeliant į viršų kraštelius. Atšaldykite šaldiklyje, kol pasiruošite įdarą.
ĮDARAS:
- 2 bananai (200g nulupti);
- 2 nedideli apelsinai (240 g nulupti);
- 30 g kokoso drožlių ar 1/2 šviežio kokoso;
- 1 persimonas (240g);
- 1 marcipano pakuotė (200g);
- Viską sudėti į plakiklį ir suplakti, kad neliktų jokių gumulėlių.
Stingdiklis:
- Atskirai mažame puodelyje išmaišyti 1 a.š./ agar-agaro (5g) į 160 ml vandens. Užvirti nuolat maišant ir supilti į vaisių tyrę. Dar kartą išplakti 5 sek ir tuoj pat išpilti į torto formą ant sustingusio pagrindo.
- Puošti savo nuožiūra. Labai tiks šviežios šilauogės, dumplainiai, riešutai.
Aš panaudojau iš šaldiklio avietes, mėlynes ir 2 figas supjausčiau griežinėliais.
Skanaus jums linki,
Rita Šilenskienė
Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.
Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt
Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes
Tiesiog fantastiški receptai. Labai Ačiū kad Jūs esate
Dėkoju:)
Sveiki, o ką galima dėti, jei marcipanų skonis nepatinka? Kokią masę rekomenduotumėt?
Laba. Galite dėti 200 g sumaltų anakardžio riešutų su kokiu nors saldikliu