Birželis žemuogių mėnuo! Šis puikus – skanus, lengvas, žėlė konsistencijos kremas yra labai sotus ir gali pakeisti pusryčius ar pasitarnauti praalkus po pietų. Na,o apie maistinę naudą, pasakysiu tik vieną žodį: MAXiMALI! Atvažiavo mielos moterys ir atvežė dovanų ananasą, kurį tuoj pat paverčiau lengvu desertu. AČIŪ.
Reikės:
- 1/2 ananaso
- 1 stiklinė žemuogių (1/2 stiklinės šaldytų kas dar turi:))
- 50 g goji uogų
- 40 g čija sėklų
Žėlė gaminimo eiga:
- Ananasą, goji ir žemuoges suplakti iki piurė. Įmaišyti čija ir palikti išbrinkti 30 min. Geriausia išpilstyti į taures ir pastatyti į šaldytuvą. Po pusvalandžjio jis maloniai pakutens jums gomurį ir pamaitins karštą vasaros dieną.
- Ši žėlė tinka pusryčiams arba tarpiniam užkandžiui, kai norisi saldaus. Žemuogę galima keisti kitomis uogomis.
Apie nuostabiausią vasaros uogą pasiskaitykite čia:
http://m.alfa.lt/straipsnis/141347/kvapusis-vasaros-vaistas-zemuoges
Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes