Žalias omletas

Kai daržas “lūžta” nuo špinatų, tai žalia spalva džiugina akį pusryčių, pietų ir vakarienės metu. Džiaukimės, kol turime kuo… Ateis ruduo ir spalvų paletė susitrauks:)

Chlorofilas augalų lapus nudažo žalia spalva. Tai saulės energijos transformacija augaluose. Chlorofilas dalyvauja fotosintezėje ir augalams reikalingas taip pat, kaip žmogui kraujas. Cheminiu požiūriu chlorofilas labai panašus į hemoglobiną. Skirtumas tik toks, kad chlorofilo sudėtyje yra magnis, o hemoglobino – geležis. Nepaisant to, augalai pakeičia geležį tokia forma, kurią puikiai įsisavina žmogaus organizmas. Žmogaus kraujotakos sistema, praturtinta chlorofilu, veikia efektyviau: geriau pašalinami šlakai ir medžiagų apykaitos atliekos. Pastebėta, kad chlorofilas padeda apsivalyti organizmui nuo radioaktyvių medžiagų ir tokių toksinų, kaip sunkieji metalai bei arsenas.

Žalias omletas, 2 porcijoms reikės:

  • 100 g špinatų (dėti su visais kotais)
  • 2-3 šakelės krapų ar petražolių
  • 3 eko kiaušiniai
  • 3 putpelių kiaušiniai su lukštais
  • 60 g pasukų
  • 2 arbat.š  avižų sėlenų
  • Prieskoniai: vos druskos, pipirų, kumino, kalendos – viską sugrūsti

——————————————–

Svogūno laiškų (nebūtinai)

EIGA:

  1. Sudėti visus ingredientus iki brūkšnio į plakiklį ir suplakti apie minutę.
  2. Pakaitinti keptuvę, ištirpinti 1 arbat.š. ghee sviesto ir supilti plakinį. Uždengti ir ant mažos kaitros kepti apie 7min.
  3. Suberti sujaustytus svogūno laiškus ant viršaus, o jei bijote kvapo, galima juos suberti po 3-4 omleto kepimo minučių.
  4. Valgyti su šviežiomis salotomis ir avokado griežinėliais.
  5. Salotoms rinkausi: ridikėlius, salotų, bazilikų ir rukolos lapus. Gardinau šaukštu sezamo pastos ir citrinos sultimis.
  6. Gaminant Saladmaster troškintuve, supilti omleto plakinį į šaltą keptuvę (paviršių galima patepti skystu ghee sviestu ar kokoso aliejumi) ir uždengti. Kai tik garo vožtuvas pradeda klapsėti, išjungti.
  7. Pastaba: tai puiki, soti vakarienė ar greiti pietūs. Vietoj duonos siūlau salotas pasibarstyti kokiomis nors sėklomis.

omletas

Rita Šilenskienė

Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.

Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt

Apie Saladmaster maisto ruošos sistemos naudą skaitykite čia:

https://pirmassaukstas.lt/shop/maisto-gaminimo-iranga/saladmaster/


Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.