Ingredientai:
- 1 pakelis konjako ryžių
- 1 brokolis
- 1 svogūnas
- 1 vištienos filė
- 2 pomidorai
- 2 skiltelės česnako
- 100 g fetos sūrio
- druskos
- pipirų
Gaminimo eiga:
Pakepiname vištieną ir daržoves:
- Keptuvėje įkaitiname šlakelį aliejaus.
- Susmulkintą svogūną ir vištienos filė gabalėlius apkepame iki auksinės spalvos.
- Sudedame brokolius ir dar kelias minutes pakepiname.
Paruošiame ryžius:
- Konjako ryžius nupilame, perplauname ir suberiame į keptuvę su vištiena bei daržovėmis.
- Viską dar pakepame apie 5 minutes.
Gaminame fetos padažą:
- Supjaustome pomidorus, česnaką ir fetos sūrį.
- Dedame į orkaitę arba karšto oro gruzdintuvę ir kepame 180°C temperatūroje, kol pomidorai suminkštės.
- Iškepus viską sutriname blenderiu iki vientisos masės.
Patiekiame:
- Į dubenėlį dedame ryžius su vištiena ir daržovėmis, užpilame kreminiu fetos padažu ir papuošiame fetos gabalėliais.
Skanaus!

Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes