Vilkžuvė su salotomis

Kepenys – antras didžiausias mūsų organas, atliekantis daug skirtingų funkcijų, todėl juo rūpintis labai svarbu. Valgome per daug mėsos, bet ją reikėtų keisti riebia žuvimi. Šiandiena -vilkžuvė su salotomis.

Reikės 2 porcijoms:

  • 2 gabaliukų vilkžuvės/oto, menkės ar lašišos po 100 g porcija
  • 4 kalafijoro žiedynai, perpjauti pusiau
  • 1 citrinos, druskos, čiobrelių

Salotoms:

  • 1 morka, sutarkuoti šiaudeliais
  • ¼ cukinijos, sutarkuoti šiaudeliais
  • Gražgarstės ir špinatų lapelių po saują
  • 10 cm poro, supjaustyti griežinėliais
  • 3-4 brokolio žiedynėliai, susmulkinti iki ryžio gabaliukų
  • Saujelė jaunų pekino kopūstų lapų, susmulkinti

Pagardinti: 3 skiltelės česnako, ½ citrinos sultys, 1 š sėmenų/kanapių ar judros sėklų aliejaus

Eiga:

  1. Į puodą įpilti 1 stiklinę vandens, uždėti tinklelį, o ant jo žuvį ir garinti 4min., po to sudėti kalafijoro žiedynus ir dar garinti 3min.
  2. Patiekiant žuvį pabarstyti čiobreliais, uždėti citrinos griežinėlių.
  3. Salotoms vietoj druskos geriau pašlakstyti ekologišku balzaminiu actu

Idealu lengvai, sočiai vakarienei, bet puikiai tiks ir pietums.

vilkžuvė

Rita Šilenskienė

Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.

Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt


Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.