Kepenys – antras didžiausias mūsų organas, atliekantis daug skirtingų funkcijų, todėl juo rūpintis labai svarbu. Valgome per daug mėsos, bet ją reikėtų keisti riebia žuvimi. Šiandiena -vilkžuvė su salotomis.
Reikės 2 porcijoms:
- 2 gabaliukų vilkžuvės/oto, menkės ar lašišos po 100 g porcija
- 4 kalafijoro žiedynai, perpjauti pusiau
- 1 citrinos, druskos, čiobrelių
Salotoms:
- 1 morka, sutarkuoti šiaudeliais
- ¼ cukinijos, sutarkuoti šiaudeliais
- Gražgarstės ir špinatų lapelių po saują
- 10 cm poro, supjaustyti griežinėliais
- 3-4 brokolio žiedynėliai, susmulkinti iki ryžio gabaliukų
- Saujelė jaunų pekino kopūstų lapų, susmulkinti
Pagardinti: 3 skiltelės česnako, ½ citrinos sultys, 1 š sėmenų/kanapių ar judros sėklų aliejaus
Eiga:
- Į puodą įpilti 1 stiklinę vandens, uždėti tinklelį, o ant jo žuvį ir garinti 4min., po to sudėti kalafijoro žiedynus ir dar garinti 3min.
- Patiekiant žuvį pabarstyti čiobreliais, uždėti citrinos griežinėlių.
- Salotoms vietoj druskos geriau pašlakstyti ekologišku balzaminiu actu
Idealu lengvai, sočiai vakarienei, bet puikiai tiks ir pietums.
Rita Šilenskienė
Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.
Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt
Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes