Torto forma 26cm skersmens, jeigu 23cm, bus storas. Gaminimo laikas 7 min.
Torto Pagrindas:
- 50 g (1š) ištirpinto kokoso aliejaus
- 160 g lazdyno riešutų (galima keisti migdolais ar bertoletijų)
- 160 g džiovintų abrikosų
- 100 g kokoso drožlių
- ½ citrinos (50 g)
- 1 š (20g) čija sėklų
Torto įdaras:
- 100 g špinatų
- 300+200 g mėlynių (arba atšildytas iš šaldiklio)
- 5 vnt (55g) natūralių džiovintų abrikosų
- 70 g vasaros skysto medaus
- 120 g lazdyno arba anakardžių riešutų
- 30 g maltų sėmenų
Sustingdinimui:
- 2 a.š. agar-agaro želatino
- 200+80ml vandens
Papuošimui: 7-8 braškės ir 3 švieži abrikosai (supjaustyti pagal norą)
Torto gaminimo eiga:
- Formos pagrindą vos patepti kokoso aliejumi ir pabarstyti keliais šaukštais kokoso drožlių. Padėti į šaldytuvą.
- Agar-agarą užpilti 80ml vandens ir palikti pabrinkti.
- Visus pagrindo ingredientus sudėti į plakiklį ir suplakti didžiausiu greičiu 15sek. Gauta mase iškloti formos dugną, užkeliant kraštus ir sudrėkinus delnus vandeniu viską gražiai išlyginti. Padėti į šaldytuvą, kol pasiruošite įdarą.
- Plakiklio galima neplauti, o toliau sudėti visus produktus skirtus įdarui (200 mėlynių pasilikti įmaišyti) ir suplakti apie 20 sek. iki vientisos masės. Tegul masė plakiklyje laukia, kol užvirs agar- agaras.
- Atskirame puodelyje užvirti 200ml vandens ir įmaišyti ištirpintą agarą. Pavirti 1min. ir supilti į plakiklį su mėlynių mase. Pamaišyti kelias sekundes ir staigiaipilti ant sustingusio torto pagrindo.
- Pilant vis įmaišyti likusias mėlynes. Išlyginti ir greitai puošti, nes masė stingsta labai greitai. Todėl braškes ir persikus susipjaustyti iš anksto. Po 15-20min. jau galite valgyti, bet jei palaikysite 1-2 val., bus vėsus ir gaivus.
Pastaba: jei norite saldžiau, į mėlynių – špinatų masę galima suplakti 100-150 g mirkytų datulių arba dėti daugiau medaus.
Daugiau sveikų desertų receptų rasite: https://pirmassaukstas.lt/receptu-kategorijos/desertai/
Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes