Vasaros jubilijatų torto gaminimas

tortas

Torto forma 26cm skersmens, jeigu 23cm, bus storas. Gaminimo laikas 7 min.

Torto Pagrindas:

Torto įdaras:

  • 100 g špinatų
  • 300+200 g mėlynių (arba atšildytas iš šaldiklio)
  • 5 vnt (55g) natūralių džiovintų abrikosų
  • 70 g vasaros skysto medaus
  • 120 g lazdyno arba anakardžių riešutų
  • 30 g maltų sėmenų

Sustingdinimui:

Papuošimui: 7-8 braškės ir 3 švieži abrikosai (supjaustyti pagal norą)

Torto gaminimo eiga:

  1. Formos pagrindą vos patepti kokoso aliejumi ir pabarstyti keliais šaukštais kokoso drožlių. Padėti į šaldytuvą.
  2. Agar-agarą užpilti 80ml vandens ir palikti pabrinkti.
  3. Visus pagrindo ingredientus sudėti į plakiklį ir suplakti didžiausiu greičiu 15sek. Gauta mase iškloti formos dugną, užkeliant kraštus ir sudrėkinus delnus vandeniu viską gražiai išlyginti. Padėti į šaldytuvą, kol pasiruošite įdarą.
  4. Plakiklio galima neplauti, o toliau sudėti visus produktus skirtus įdarui (200 mėlynių pasilikti įmaišyti) ir suplakti apie 20 sek. iki vientisos masės. Tegul masė plakiklyje laukia, kol užvirs agar- agaras.
  5. Atskirame puodelyje užvirti 200ml vandens ir įmaišyti ištirpintą agarą. Pavirti 1min. ir supilti į plakiklį su mėlynių mase. Pamaišyti kelias sekundes ir staigiaipilti ant sustingusio torto pagrindo.
  6. Pilant vis įmaišyti likusias mėlynes. Išlyginti ir greitai puošti, nes masė stingsta labai greitai. Todėl braškes ir persikus susipjaustyti iš anksto. Po 15-20min. jau galite valgyti, bet jei palaikysite 1-2 val., bus vėsus ir gaivus.

Pastaba: jei norite saldžiau, į mėlynių – špinatų masę galima suplakti 100-150 g mirkytų datulių arba dėti daugiau medaus.

torto gabalėlis

Daugiau sveikų desertų receptų rasite: https://pirmassaukstas.lt/receptu-kategorijos/desertai/


Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.