Vasariški pietūs

Cukiniją sugadinti labai paprasta… Gaminant patiekalus su ja, reikia pasirinkti produktus, kurie pasigamina per tą patį laiką. Tai gali būti: šviežios šparaginės pupelės, jaunos morkos, pomidorai, žuvis.

Gaminimas:

  1. Jaunas cukinijas supjaustykite 3 pirštų storio griežinėliais. Išskobkite cukinijos vidų. Pasiruoškite įdarą.
  2. Žuvies filė patepkite grūdėtomis garstyčiomis. Sušio lapą perkirpkite išilgai į dvi dalius. Patieskite vieną lapo dalį, ant jo uždėkite žuvies filė, kelias juosteles morkos (nudrožti su bulvių skutuku), džiovinto pomidoro puselę ir viską susukite. Įkiškite į paruoštą cukinijos šulinėlį.
  3. Į plačią keptuvę  sudėkite paruoštus šulinėlius, , šaukštą ghee sviesto, likusias cukinijos nepanaudotas dalis, šparagines pupeles. Uždenkite ir troškinkite 15-18min.
  4. Cukiniją patiekite pabarstę šviežiai grūstais pipirais, druska, kapotomis petražolėmis, pašlakstykite citrinos sultimis.
  5. Mėsos mėgėjai tą patį gali padaryti su “išmušta” paukštienos krūtinėle.

cukinijos pietūs

 

 

Skanių pietų!

Rita Šilenskienė

Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.

Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt

 


Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.