Receptas buvo gamintas laidoje “Klauskite daktaro” vasario 27 dieną. Mediatekoje rasite visą įrašą apie nuostabiuosius dumblius ir kaip paprasta įtraukti juos į kasdienę mūsų mitybą. Laidoje dalyvavau su laidų vedėju Orijumi Gasanovu ir jį – visko mačiusį ir visko ragavusį – labai nustebino duonos ir užtepėlės skonis.
Tapenade užtepėlė ant duonos
- 15 g džiovintų jūros dumblių
- 1 česnako skiltelė
- ½ baltojo svogūno
- 2 šaukšteliai kaparėlių
- 1 nedidelės citrinos sultys (1 laimas)
- 3 šaukštai ekstra virgin aliejaus
- 20 g špinatų lapelių
- 50 g išmirkytų anakardžių riešutų
- 1 šaukštas sezamo ar alyvuogių aliejaus
- juodų pipirų šviežiai maltų
- druska, pipirai pagal skonį
EIGA:
- Jūros dumblius užpilti 180ml vandnes ir mirkyti 30min.
- Į plakiklio indą sudėti svogūną, citrinos sultis ir česnaką. Sukapoti.
- Sudėti visus ingredientus į plakiklį (ir nusausintus jūros kopūstus),plakti iki gražios masės vis stabdant ir nustumiant nuo sienelių žemyn.
- Geriausia pasigaminti iš vakaro, palaikyti šaldytuve, kad skoniai susidraugautų.
Skanaus JUMS linki Rita Šilenskienė Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja. Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt
Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes