Ugninis padažas

Negalėjau patikėti, kad prisilietus prie vieno čili pipiriuko, 3 dienas graužė pirštus ir panages… Kas per velnias tie čili pipirai! Aš nusprendžiau susidoroti su juo, bet nežinau per kiek laiko suvalgysiu savo stiklainiukus – tikriausiai šaltos žiemos vakarais trauksiu jį iš šaldytuvo ir džiaugsiuosi:). Jis ypač tinka prie brandintų avies sūrių…

daržovės

Ugninis padažas – reikės:

  • 370 g kriaušių skiltelių;
  • 300 g burokėlių – supjaustyti gabaliukais;
  • 150 g džiovintų natūralių abrikosų;
  • 115 g džiovintų slyvų;
  • 1 čili pipiro (20g);
  • 300g saldžių besėklių vynuogių;

Ugninis padažas – gaminimo eiga:

  1. Visus ingredientus suplakti plakikliu iki vientisos košelės.
  2. Virti intensyviai maišant 3 minutes po užvirimo.
  3. Galima dar kartą perplakti iki tyrės konsistencijos

Išeiga : 750ml

Skanaus Jums linki

Rita Šilenskienė

Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.

Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt


Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.