Po Šv. Velykų tikrai turime ne vieną dešimtį virtų kiaušinių. Internetas mirga marga nuo užtepėlių, mišrainių ir pyragų su patarimais kur sunaudoti margučių perteklių . Mano patarimas – vengti sunkių patiekalų, nes dviejų dienų ištisinis valgymas per šventes ir taip perkrauna vargšą mūsų skrandį. Šiltas, vos troškintų daržovių troškinys, kupinas skaidulų ir vitaminų, su keliais virtais kiaušiniais, padės išvalyti žarnyną ir greitai suteiks sotumą.
2019/04/22 dieną per “Klauskite daktaro” laidą gaminau būtent šį troškinį! SPAUSTI ČIA:
O viską apie kiaušinius papasakojo prof. Unikauskas ir p.Valinskas. Mano receptas nuo 36 minutės: RECEPTAS.
2-3 porcijoms troškinio su kaiušiniais reikės:
- 1/4 kalafijoro ar brokolio, smulkesniais žiedynėliais
- gabaliukas šviežio kopūsto, šiaudeliais
- 1 svogūnas, kubeliais
- 4-5 džiovinti pomidorai, kubeliais
- 1 raudona paprika, kubeliais
- 1 š ghee sviesto
- Prieskoniai: druskos, pipirų, žiupsnis kmynų, pankolio sėklų (kad mažiau pūstų pilvą), keli lauro lapai
- keli virti kiaušiniai be lukšto.
Troškinio su kiaušiniais gaminimo eiga:
- Ištirpinti lydytą ghee sviestą, suberti visus prieskonius ir pakaitinti 30 sek.
- Į troškintuvą suberti supjaustytą svogūną. Pakepinti 1-2 minutes.
- Suberti supjaustytą kopūstą, papriką, džiovintus pomidorus, įpilti 200-150ml vandens ir patroškinti 5minutes.
- Suberti kalafijorus, uždengti ir išjungti. Kol nulupsite kiaušinius, sukaposite žalumynus, kalafijorai sušils ir bus tinkami valgyti.
- Serviruojant įdėti kiaušinius ir pabarstyti pavasariniais žalumynais.
Skanaus jums linki,
Rita Šilenskienė
Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.
Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt
Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes
Idealus pasiulymas.Isbandysiu.