Troškinys “Baklažanų draugystė”- 3 porcijos
Kai nėra laiko ilgai stovėti prie puodų, o kūnas reikalauja gero maisto, tereikia peržiūrėti šaldytuvo resursus ir gimsta nuostabaus skonio troškinys per 13 min!
Reikės:
- 1 didelis baklažanas, supjaustyti mažojo piršto dydžio gabaliukais
- 2 morkos, griežinėliais
- 1 nedidelis burokėlis, 3mm plokštelėmis
- 1/4 saliero šaknies, kubeliais
- 10 cm poro
- 7-8 džiovinti pomidorai, gabaliukais ir mirkyti vandenyje 2 val. – jų dažnai turiu šaldytuve, nes neperku mirkytų aliejuose.
- 3-4 pavasariniai svogūnėliai
- 2 a.š ciberžolės
- 1 a.š džiovintų bazilikų
- 1/2 čili pipiro, smulkiai sukapoti
- 3 cinamono lazdelės
- 1 š ghee sviesto
Troškinys gaminamas:
- Ištirpinti sviestą, suberti ciberžolę ir cinamono lazdeles. Po kelių sekundžių supilti morkas, burokėlius ir salierą. Išmaišyti ir uždengti, kol susipjaustysime baklažaną. Visa tai užtrunka 5 min.
- Supilame baklažano pirštelius į keptuvę, vos pabarstome druska, bazilikais, čili pipirais. Išmaišome ir troškiname ant vidutinės ugnies dar 3 min.
- Susipjaustome pomidorus (jei jie buvo nepjaustyti , o tik pamerkti). Supilame su visu skysčiu į keptuvę. Išmaišome ir uždengiame. Paliekame troškintis dar 5 min ant nedidelė sugnies.
- Tuo tarpu susipjaustome porą ir svogūnų laiškus. Likus minutei, suberiame porą ir išmaišome paskutinį kartą. Praėjus 13 min nuo gaminimo pradžios, išjungiame troškintuvą (aš gaminau didelėje keptuvėje), dedame lėkštes ant stalo, pasipjaustau ožkos sūrio plonomis juostelėmis, paprikos ir sėdamės su šeima pietauti. Patiekiant pabarstome svogūnų laiškais.
Toks troškinys dera su šviežiomis salotomis, garinta paukštiena ar žuvimi, tunu, sūriu. Svarbiausia tai turi būti mažoji patiekalo dalis.
Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes
Mano rezultatai.
Burokėlius supjausčiau 1-2 mm plokštelėmis.Po to dar suketvirčiavau.
Morkas 3 mm.
Visa kita dariau kaip parašyta.
Pastabos tokios.
Kažkas netikslu su skysčių balansu.Troškinys prie storapadės nerūdyjančios keptuvės prikepinėjo(maišant reikėjo grandyti mentele nuo dugno).
Po visų nurodytų laikų baklažanai buvo vatos konsistencijos,minkštumo ir skonio.
Burokėliai tokie„traškūs”lyg nekepti.Morkos traškios gerai.
Sumažinau ugnį iki minimumo(perkėliau nuo vidutinės viryklės „skylės”su minimalia ugnimi ant mažiausios su minimalia ugnimi)ir troškinau dar 15 min.Tik tuomet baklažanai įgavo valgomą konsistenciją ir kažkokį skonį.Burokėlius irgi tapo galima perkąsti.
Labas, Linai,
deja, mano keptuvėje Saladmaster galiu troškinti be vandens (tai esu rašiusi ne viename recepte). Kartais pamirštu, kad gaminant kitiems, gali būti skysčių trūkumas-ypač ant storadugnių puodų, kurie akumuliuoja šilumą uir greičiau išgarina iš daržovių drėgmę… Vandens reikia papildyti su protu, o dar skaniau įpilti trintų pomidorų skradinę (jie visada tinka prie baklažanų) arba kokio nors savo naminio “lečio”. Kadangi pagaminus iš karto receptą užrašiau, tai netikslumai yra tik skirtinguose virtuvės įrankiuose. Skanaus ir džiaugiuosi, kad gamina tikri vyrai!