Apie tai, kad jūros dumbliai yra labai vertingi, yra girdėję daugelis. Pastaraisiais dešimtmečiais šis produktas išpopuliarėjo visame pasaulyje, tačiau lietuviams tai vis dar egzotiškas ir neįprastas maistas, nors dumblių galima įsigyti bet kuriame prekybos centre. Receptas buvo gamintas laidoje “Klauskite daktaro”. Laidoje dalyvavau su Orijumi Gasanovu ir jį – visko mačiusį ir visko ragavusį – labai nustebino traškučių skonis.
Ar tikrai jam patiko, galite pamatyti paspaudę pelytę čia:
O juos pasigaminti labai labai paprasta…
Desertiniai traškučiai su jūros dumbliais
INGREDIENTAI:
- 100 g saulėgrąžų sėklų
- 100 g moliūgų sėklų
- 100 g sezamų sėklų
- 2 š. kanapių sėklų
- 100 g nekepintų žalių grikių
- 2 v. š. (15 g) džiovintų jūrų kopūstų
- 100 ml klevų sirupo ar Fiber Sirup auksinio saldiklio su ląsteliena.
- ½ a. š. druskos
EIGA:
- Visus ingredientus suminkyti ir išploti drėgnomis rankomis ant kepimo popieriumi išklotos skardos, išlyginti paviršių. gerai viską suspausti.
- Kepti 18–20 min., kol pasklis malonus karamelės kvapas ir sėklos lengvai paruduos. Ištraukti, atvėsinti, supjaustyti aštriu peiliu ar sulaužyti.
Pastaba
Jei klevų sirupas ar saldiklis per brangus, 200 g džiovintų datulių išvirkite 200 g vandenyje, suplakite ir suminkykite su sėklomis. Toliau viskas taip pat.
Skanaus ir įdomaus maisto
Jums linki subalansuotos mitybos ekspertė
Rita Šilenskienė
Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes
Ar džiovinti juros kopūstai ir jūros dumbliai yra tas pats? Kur jų galima nusipirkti? Niekur neradau… 🙁
Sveiki, Rūta, taip tas pats. Kokybė gali skirtis, bet nauda neabejotina. Yra PC prieskonių skyriuje, apatinėje lentynoje. Smulkinti ir ne.
Butinai kepsiu. Dariau ir kepiau riesutu granula ,neturejau sezamo seklu ir dziovintu obuoliu pakeiciau aguonomis sezamo sekl.,o vietoj obuoliu dejau dziovintus abrikosais ir gavosi labai skaniai ,dar skanesni pasidare kai pabuvo saldytuve tai egzotika. Esu labai dekinga Ritai uz konsultacij,receptus ir teikiamas prekes ypac dabar karantino salygomis. Uzvakar gavau siunta su maisto prekemis, tai ta pacia diena issikepiau duonytes ir bandeliu baltyminiu ,tai gatavas misinys, tik man kepimui 70min. buvo mazai ,kepiau be putimo ir su putimu ,tai gavosi 1,20val.,kaip tik po Jusu siuntos mano sunus pristate dar produktu tai ir jam idejau kepiniu ir is gautos siuntos produktu,kaip nujausdama daugiau uzsakiau tai tik vaika maciau per stikla.Su pagarba Tatjana Romanovskiene. Aciu,Aciu.
Miela, Rita, kokioje temperatūroje reikia kepti užkandį su jūros kopūstais? Susigundžiau ir… sustojau 🙂.
Ačiū
Pagarbiai Irena
Sveiki, orkaitės labai skirtingos. Svarbu nesudeginti. Kepu apie 180C, bet stebiu paviršių, kad nepradėtų degti
Jau laukiau kazko idomesnio is jusu pasiulymu.Pabandysiu.Siaip man labai patinka tai ka jus siulot ir jusu komentarai.Aciu jums!