Pyragas su aguonomis ir burokėliais, kuris nepaliks abejingo nei vieno…
Reikės:
1 punktas:
- 230 g aguonų
- 150 g džiovintų datulių, nuplauti
2punktas:
- 680 g burokėlių (3vnt)
- 30 g natūralios kakavos ar kerobos miltelių
- 370 g natūralaus jogurto
- 4 S kiaušiniai (185g)
3 punktas:
- 200 g pilno grūdo avižų miltų
- 2 a.š. cinamono
- 120 g avižų sėlenų
4 punktas:
- 190 g džiovintų slyvų, nuplauti ir supjaustyti į kelias dalis
Pyragas gaminamas:
- Aguonas (1 punktas)sumalti mikseriu apie 40sek. palikti mikserio inde.
- Suberti nuplautas datules(1 punktas) ir sumalti dar 30sek. palikti inde.
- Sudėti visus antro punkto ingredientus į mikserį ir suplakti iki rožinės košelės. Išdėti į didelį maišymo indą.
- Suberti trečio punkto ingredientus, supjaustytas slyvas (4 punktas), ir viską kruopščiai išmaišyti.
- Skardą iškloti kepimo popieriumi, supilti masę, išlyginti. Jei neliesite šokoladu, galima pabarstyti uogomis ar sėklomis.
Pyragas su aguonomis kepamas 40min./170C be oro pūtimo. Atvėsinti, supjaustyti degtukų dėžutės dydžio kvadratėliais ir aplieti tirpintu šokoladu. Puošti pagal norą. Šokoladą renkuosi min. 72proc.
250 g šokolado skiedžiu su 100 ml apelsinų sulčių ar vandens.
Daugiau sveikų receptų rasite: https://pirmassaukstas.lt/sveiki-receptai/
Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes
Sveiki o tikrai nereikia kepimo miltelių ar sodos? 🙂
Galima d4ti, galima ne. Čia labai sunki tešla, todėl soda visai neškels.
Burokėliai virti ar žali?
Tik nevirti. Jei naudojami pyrage virti, jau iš jų nelieka jokios naudos:)