Tinginių KETO duona

Galima išsikepti duoną sutepant tik vieną maišymo indą ir sugaištant tik 9 minutes, kol susversite produktus, sumaišysite ir supilsite į formą. Kartais nespėja įkaisti orkaitė, o duonos forma jau būna užpildyta paruošta tešla. Tokia duona tinka greitam užkandžiui, kai ant riekelės užsitepi kaimiško sviestelio ir kerti su mėgstamomis daržovėmis. Tereikia namuose visada turėti kokybiškų ingredientų ir noro valgyti tinkamą maistą.

Tegul ir jūsų namai pakvimpa duona!

Tinginių KETO duona

 

duona

Reikės:

  • 100 g abisininių posmilgių miltų (TEFF) / burnočio (amarantus) miltų/ grikių miltai
  • 100 g moliūgų sėklų miltų/ kanapių miltų
  • 200 g duonos mišinio su moliūgų sėklomis
  • 500 g vandens,1 nubrauktas šaukštas druskos
  • 70 g ištirpinto kokoso aliejaus

Gaminimo eiga:

  1. Išmaišyti visus miltus, t.y. sausus ingredientus maišymo dubenyje.
  2. Supilti į miltus skystą aliejų ir vandenį. Intensyviai maišyti, nes masė ims tirštėti. Sukrėsti į duonos kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi ir suformuoti gražų kepaliuko paviršių silikonine mentele, sudrėkinta vandeniu.
  3. Kepti 40 min./180 C be oro pūtimo ir 15 min su oro pūtimu.

P.S. Galima kepti keksinėse formelėse, puošti sezamo sėklomis, moliūgų sėklomis, graikiniais riešutais.

Rita Šilenskienė

Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.

Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt


Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.