Šokoladinis riešutinis tortas

Šokoladinis riešutinis tortas

„Šlapi ingredientai“

  • 4 kiaušiniai (atskirti baltymus ir trynius)
  • 2 bananai (220 g be žievės)
  • 1 persimonas (220g)
  • 100 g natūralaus jogurto
  • 1 a.š. sodos

„Sausi ingredientai“:

Pertepimui ir papuošimui:

  • 4 v.š. juodųjų serbentų ar slyvų uogienės be cukraus
  • Saujelė juodųjų serbentų (tinka šaldyti)

Šokoladinis riešutinis tortas gaminamas:

  1.  Pasisverti visus sausus ingredientus. Jei reikia, sumalti riešutus ir šokoladą.  Sumaišyti visus sausus ingredientus maišymo dubenyje.
  2. Sodą sumaišyti su jogurtu.
  3. Atskirtus nuo trynių baltymus išplakti su žiupsneliu druskos iki standžių putų.
  4. Vaisius, trynius, saldiklį ir jogurtą suplakti iki vientisos košelės. Ją išpilti prie sausų ingredientų ir viską gerai išmaišyti.
  5. Atsargiai įmaišyti išplaktus baltymus.
  6. 25 cm arba 2vnt 18 cm formas ištepti sviestu, pabarstyti truputį kokoso miltais ir išpilti tešlą į vieną arba dvi formas (dviems biskvitams). Ant paviršiaus išdėti serbentus.
  7. Kepti apie 45min./180C su oro pūtimu, kol gražiai pakils ir apskrus. Tikrinti mediniu pagaliuku.
  8. Atvėsinti ir du mažesnius biskvitus pertepti uogiene. Palikti 3-4 valandoms, kad susigertų. Didesnį perpjauti per pusę, sutepti ir palikti susigerti skoniams.

Šokoladinis riešutinis tortas

 

Subalansuotos mitybos ekspertė Rita Šilenskienė


Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.