Šis šokoladinis avinžirnių pyragas buvo pateiktas LRT laidoje “Klauskite daktaro” 2019 metais kovo 7 dieną. Labai informatyvi laida apie super prieskonius – adaptogenus ir apie avinžirnius galite peržiūrėti paspaudę čia:.
Avinžirnių pyragas gaminamas iš:
- 400g virtų ar konservuotų avinžirnių
- 1 didelė (160g) morka
- 100g džiovintų, nuplautų datulių
- 1 šaukštelis sodos įmaišytas į 150g jogurto ar grietinės
- 150 g augalinio ar kokoso pieno
- 1 kiaušinis XL dydžio
- 1 šaukštelis tarkuoto imbiero
Avinžirnių pyrago “sausi” produktai:
- 2 šaukštai 100proc.kakavos (40g) arba kakavos gėrimo be cukraus
- 100 g lazdyno ar kitų riešutų miltų
- 1 nubrauktas šaukštas balkšvojo gysločio miltelių arba sėlenų
- 1 arbat.šaukštelis cinamono
Sauja lazdyno riešutų – įmaišyti į tešlą
Avinžirnių pyragas gaminamas eiga:
- Į plaktuvą sudėti: virtus avinžirnius, kiaušinius, supjaustytą morką, tarkuotą imbierą, išmirkytas ar nuplautas datules, augalinį pieną, jogurtą su soda ir kiaušinį. Viską suplakti iki vientisos košelės.
- Atskirame inde sumaišyti visus sausus produktus: riešutų miltus, riešutus, cinamoną, kakavą, gysločio miltelius.
- Sumaišyti viską kruopsčiai, įmaišyti lazdyno riešutų saują ir išdėti į kepimo formą arba keksines. Kepti apie 50minučių su oro pūtimu apie 50minučių. Dar šiltą galima aptepti skystu medumi ar pašlakstyti agavų sirupu.
- Avinžirnių pyragas valgomas tik atvėsęs.
Įtraukite į mitybą avinžirnius!!! Mano knygoje taip pat daug patiekalų su avinžirniais 🙂
Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes
Skaitau gal 5ą kartą, bet vid niekaip nematau kur pienas darbo eigoje dingo?
Ačiū už pastabą. Kartais dėl žmogiškos klaidos praleidi kažką… Jau ištaisėme.
O iš principo, visi mūsų receptai susideda iš 2 dalių: šlapi ingredientais sumaišomai atskirai, sausi-atskirai, o po to sujungiama. Jei ateityje rasite klaidų, mielai ištaisysime:). Sėkmės gaminant.
Morka žalia ar virta?
Sveiki, jei neparašyta virta, reiškia žalia:)
Kiek laiko reikia mirkyti avinzirnius?
Ne mažiau 12 val
kokiais miltais galima pakeisti riešutų miltus? Kokoso miltais galima?
Sveiki, taip, tinka bet kokie riešutų miltai. Juk kokosai taip pat riešutai. Galite riešutus susimalti pati arba rinktis jau paruoštus riešutų miltus. Norint suvartoti mažiau riebalų, mūsų elektroninėje parduotuvėje rasite įvairių riešutų nuriebalintus miltus.
Kokioje temperatūroje kepti šį pyragą?
Apie 175C su oro pūtimu.
Dėkui už puikų sveikuolišką receptuką…
Tokia pat sudėtimi, tik pakeitus avinžirnius ir datules į moliūgą, labai skaniai išsikepa šokoladinis moliūgo tortas ar pyragas…;-))
Kristina.
Susidomėjusi skaitau Jūsų sveikuoliškus receptus ir džiaugiuosi. Dėkoju už juos. Visada klausau ir stengiuosi įsidėmėti laidoje “Klauskite daktaro” laidoje Jūsų pateikiamos sveikos mitybos receptus.Nusipirkau Jūsų knygą “Pirmas Šaukštas”.
Ačiū, Romalda,
būkite sveika ir laiminga!
Ačiū už sveikų produktų receptus
ar galima datules pakeisti razinomis?
Taip. Galima