Šokoladinis avinžirnių pyragas LRT

Šis šokoladinis avinžirnių pyragas buvo pateiktas LRT laidoje “Klauskite daktaro” 2019 metais kovo 7 dieną. Labai informatyvi laida apie super prieskonius – adaptogenus ir apie avinžirnius galite peržiūrėti paspaudę čia:.

avinžirniai ir kitos ankštinės daržovės

Avinžirnių pyragas gaminamas iš:

  • 400g virtų ar konservuotų avinžirnių
  • 1 didelė (160g) morka
  • 100g džiovintų, nuplautų datulių
  • 1 šaukštelis sodos įmaišytas į 150g jogurto ar grietinės
  • 150 g augalinio ar kokoso pieno
  • 1 kiaušinis XL dydžio
  • 1 šaukštelis tarkuoto imbiero

Avinžirnių pyrago “sausi” produktai:

Sauja lazdyno riešutų – įmaišyti į tešlą

Avinžirnių pyragas gaminamas eiga:

  1. Į plaktuvą sudėti: virtus avinžirnius, kiaušinius, supjaustytą morką, tarkuotą imbierą, išmirkytas ar nuplautas datules, augalinį pieną, jogurtą su soda ir kiaušinį. Viską suplakti iki vientisos košelės.
  2. Atskirame inde sumaišyti visus sausus produktus: riešutų miltus, riešutus, cinamoną, kakavą, gysločio miltelius.
  3. Sumaišyti viską kruopsčiai, įmaišyti lazdyno riešutų saują ir išdėti į kepimo formą arba keksines. Kepti apie 50minučių su oro pūtimu apie 50minučių. Dar šiltą galima aptepti skystu medumi ar pašlakstyti agavų sirupu.
  4. Avinžirnių pyragas valgomas tik atvėsęs.

Įtraukite į mitybą avinžirnius!!! Mano knygoje taip pat daug patiekalų su avinžirniais 🙂


Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


Vienas komentaras po “Šokoladinis avinžirnių pyragas LRT


    • Rita Šilenskienė komentuoja:

      Ačiū už pastabą. Kartais dėl žmogiškos klaidos praleidi kažką… Jau ištaisėme.
      O iš principo, visi mūsų receptai susideda iš 2 dalių: šlapi ingredientais sumaišomai atskirai, sausi-atskirai, o po to sujungiama. Jei ateityje rasite klaidų, mielai ištaisysime:). Sėkmės gaminant.

    • Rita Šilenskienė komentuoja:

      Sveiki, taip, tinka bet kokie riešutų miltai. Juk kokosai taip pat riešutai. Galite riešutus susimalti pati arba rinktis jau paruoštus riešutų miltus. Norint suvartoti mažiau riebalų, mūsų elektroninėje parduotuvėje rasite įvairių riešutų nuriebalintus miltus.

  1. Kristina komentuoja:

    Dėkui už puikų sveikuolišką receptuką…
    Tokia pat sudėtimi, tik pakeitus avinžirnius ir datules į moliūgą, labai skaniai išsikepa šokoladinis moliūgo tortas ar pyragas…;-))
    Kristina.

  2. Romalda komentuoja:

    Susidomėjusi skaitau Jūsų sveikuoliškus receptus ir džiaugiuosi. Dėkoju už juos. Visada klausau ir stengiuosi įsidėmėti laidoje “Klauskite daktaro” laidoje Jūsų pateikiamos sveikos mitybos receptus.Nusipirkau Jūsų knygą “Pirmas Šaukštas”.