Prasidėjus cukinijų sezonui, vis mąstau kaip įdomiau jas valgyti, nes visi receptai tik blynai, blynai, blynai…. Šis receptas turi du didelius privalumus: virtuvėje tepraleidi 10 minučių, o taip pat skonis patiko net įnoringiems užsieniečiams, kurie liko priblokšti paprastumu ir skoniu. Žinoma, privalumas-savi, švieži produktai…
4 porcijoms reikės:
- Kiekvienam po šviežią, atvėsintą skumbrę
- 1 dviejų sprindžių cukinija supjaustyti pusžiedžiais
- saujos dvi paras išmirkytų migdolo ar ,kitų riešutų
- 3 Kale kopūsto lapų
- raudonėlio lapelių, krapų šakelių
- 1 didelės citrinos-išspausti sultis ir 1 citrinos-griežinėliais
- raugintų agurkėlių – pateikimui
- alyvuogių aliejaus – pašlakstyti
Prieskoniai: čiobreliai, druska, pipirai, kario mišinys
EIGA:
Šviežiai skumbrei tik nupjauname galvą ir išimame vidurius. Nuplauname, pabarstome vidų čiobreliais ir pipirais. Įdedame 3 citrinos griežinėlius ir šakelę krapų. Sudedame ant popieriumi išklotos kepimo skardos. Cukiniją supjaustome piršto storio griežinėliais, didesnius griežinėlius perpjauname pusiau. Beriame ant jų saują išmirkytų riešutų. Pabarstome cukiniją ir riešutus mėgstamais prieskoniais. Aš naudojau kario, baziliko ir džiovintų pomidorų sumaltą mišinį. Viską labai saikingai pabarstome druska ir kepame įkaitintoje orkaitėje 15min./180C. Viskas! Ištraukus apšlakstyti citrinos sultimis ir alyvuogių aliejumi. Daržovės turi būti traškios, nepaleidę savo sulčių. Patiekti su šviežiai raugintais agurkais ir smulkiai sukapotais lapiniais kopūstais Kale, raudonėlio lapeliais ir krapais. Žalumynus būtina taip pat pašlakstyti citrinos sultimis ir aliejumi. Skanaus.
Nesugadinti gero maisto linki jums
Rita Šilenskienė Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja. Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt
Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes