Apie bulves ir jų naudą galite paskaityti mano straipsnelyje. Spauskite ČIA.
Vasariškas bulvių receptas:
- Šviežias bulves gerai nuplauti su kempinėle ar šepetėliu ir supjaustyti kaip “čipsams” tarkute ar peiliuku.
- Bulves sudėti į kepimo skardą ir sustatyti kuo stačiau. Apšlakstyti 2-3 šaukštais tirpinto lydyto sviesto ar kokoso aliejaus. Vos pabarstyti druska ir pašauti į orkaitę 45min./180C su oro pūtimu. Stebėti, kad bulvės gražiai keptų, nesudegtų.
- Kraštelis turi būti vos paskrudęs, o bulvės nesuirusios.
- Tik ištraukus iš orkaitės uždedame žaliąjį pagardą:
- Į plaktuvą sudedame 3-4 skilteles česnako, daug petražolių, krapų, baziliko, 1/2 citrinos ar 2 š. obuolių acto, 60 g kietojo sūrio ir 2 š. alyvuogių aliejaus. Viską suplakame ir dedame ant bulvyčių.
- Valgyti su silke ar jogurtu/ šviežiais agurkais/pomidorais.
Skanių vasariškų vaišių!
Skanaus Jums linki Rita Šilenskienė Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja. Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt
Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes