Žiemai įsismarkavus, dažniau praverkite šaldiklį ir surasite visą lobyną, kuris jus sustabdys nuo kelionės į vaistinę. Žinoma, jei netingėjote vasarą ar rudenį jį užpildyti gėrybėmis… Vieną rytą klausiu savęs :”mieloji, ko tavo širdelę šiandien pusryčiams trokšta?” O ji tiesiai šviesiai atsako :”ko nors saldžiai rūgštaus ir lengvo”. Prašau!
Pusryčiams pagal širdelės pageidavimus reikės:
- 280 g juodųjų serbentų (šaldytus atšildžiau šaldytuve per naktį)
- 280 g apelsinų (2 nedideli vnt.)
- 25 g džiovintų obuolių (saujelė)
- 30 g (1 š) medaus ar GoldSirup -iš SUKRIN
- 2 š čija sėklų
EIGA:
1.Serbentus, perpjautus npusiau apelsinus ir obuoliukus suplakti blenderiu iki košelės-apie minutę.
2. Išdėti į dubenėlius, įmaišyti čija sėklas kieksvienam po šaukštą ir dar pabarstyti juodaisiais serbentais.
Valgyti kaip desertą ar sočiai pusryčiams. Mes dar įsidėjome po 2 šaukštus ožkos pieno varškytės.
Vitaminingų pusryčių Jums linki subalansuotos mitybos ekspertė
Rita Šilenskienė
Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes