Sėklų duona

Yra labiau pasisekusių kepinių, mažiau, vidutiniško skonio. Tačiau duona yra duona – ji skalsos, pilnatvės, jaukumo simbolis. Ji negali būti skani ar neskani. Ji yra arba jos nėra. Būna taip, kad duonelę iškepi, suvalgai ir recepto neužsirašai, nes ieškai dar skalsesnės. Šitą duoną sukūriau, ištobulinau ir, kai tik užsimanau duonos kavapo namuose, traukiu savo sėkleles.

Pamėginkite ir jūs. Žinau, kad būna vienas receptas, bet skirtingi rezultatai, nes į duoną įdedame savo mintis, jausmus, energiją ir nuotaiką. Kepkite kelis kartus, kad suprastumėte, kokia JUMS skaniausia duona.

Sėklų duona, kepaliukui 12x26cm reikės:

A.

  • 50 g sezamo sėklų + duonos pabarstymui
  • 90 g kukurūzų kruopų
  • 80 g avižų sėlenų
  • 1 a.š. džiovintų rozmarinų

Sėklų duona

B.

C.

  • 300 g išrūgų
  • 3 kiaušiniai (160 g be lukšo)

D.

  • 100 g moliūgo sėklų + 2 š formos pabarstymui
  • 100 g avižinių pilno grūdo dribsnių

Eiga:

1.Silikoninę formą patepti ghee sviestu ir pabarstyti moliūgo sėklomis. Įkaitinti orkaitę iki 200C.

2.Sudėti į mikserį A grupės ingredientus ir malti apie 20 sek dideliu greičiu. palikti inde.

3. Sudėti į mikserį B grupės ingredientus ir malti apie 10-15 sek., priklausomai nuo galingumo iki visiškų trupinėlių.

4. Sudėti C grupės ingredientus ir viską permalti 20 sek. iki tyrelės. Išimti tirštą masę į dubenį.

5.Suberti moliūgo sėklas, avižinius dribsnius ir viską gerai išmaišyti. Galima dar dėti graikinių riešutų.

Masę supilti į paruoštą formą, išlyginti pabarstyti sezamo ar norimomis sėklomis ir kepti, nedarinėjasnt orkaitės 55min/190C be oro pūtimo.

Išimti iš formos ir palikti atvėsti ant grotelių, užkloti rankšluostėliu.

Tinka valgyti su bet kokiomis salotomis.

Sėklų duona

Rita Šilenskienė

Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.

Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt


Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.