Salotos su pastarnoko šaknimi

Retas kuris eina į turgelį nusipirkti šakninių daržovių. O be reikalo. Jose yra užkoduotas sveikata. Visos šakninės daržovės siurbia iš žemės energiją ir pasiruošusios atiduoti ją mums. Tad, imkime jas ir pamilkime. Pastarnoko šaknyje ypač daug kalio, silicio ir fosforo, taip pat vitaminų C ir B, geležies, mangano, celeno ir cinko. Tačiau žmonėms, turintiems ploną baltą odą vasarą jo valgyti nevertėtų, nes jis didina jautrumą saulei. Rudenį ir visą žiemą jais mėgaukitės ir žaliais ir troškintais – tai salstelėjusi šaknis, kurios sudžiovintos plokštelės tiks ir patiekalui papuošti, ir pagraužti.

Salotos:

  • ½ kalafioro, smulkiai supjaustyti
  • Salotų lapų (gali būti mišinys) 200-300g , suplėšyti
  • 1 mėlynas nedidelis svogūnas, pusžiedžiais
  • 2 trumpi agurkėliai, kubeliais
  • 1 raudona paprika, kubeliais
  • ½ nedidelio pastarnoko, sutarkuoti šiaudeliais

Užpilas:

½ citrinos sultys, 2-3 š. balzaminio acto, 2 š nerafinuoto eko rapsų aliejaus, druskos pipirų vos vos.

pastarnoko salotos

Mums salotos puikiai tiko su “žuvies piršteliais“.

Rita Šilenskienė

Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.

Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt


Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


Vienas komentaras po “Salotos su pastarnoko šaknimi