Nuo ankstyvo pavasario iki pirmųjų pomidorų iš savo šiltnamio maloniausia matyti lėkštėje raudonskruosčių ridikėlių kepurę. Kaip ir šį kartą – jie laimėtojai.
Ridikėlių salotos, 2 porcijoms reikės:
- 1 gūžė lapinių salotų, suplėšyti
- 1 saujelės gražgarsčių arba sultenės lapelių
- 2 morkų, sutarkuoti šiaudeliais
- 1/3 cukinijos, sutarkuoti šiaudeliais
- 1/2 svogūno, supjaustyti plonais žiedeliais
- 1/4 kalafijoro, supjaustyti smulkiai
- saujelė petražolių, supjaustyti smulkiai
- 10 stambesnių ridikėlių, pjaustyti kaip patinka
Užpilui: visus ingredientus sumaišyti ir pašlakstyti ridikėlių salotas
- 1/2 citrinos sulčių arba 2 š obuolių acto
- 2 šaukštai sėmenų ar kitokio šalto spaudimo aliejaus
- 1/2 a.š druskos ir pipirų
- 1 š sezamo pastos
Gaminame:
Kaip patašyta pagal eiliškumą sudėti daržoves, sluoksniuojant į lėkštę ir pašlakstant užpilu. Ridikėlių salotos tinka ryte prie virtų kiaušinių ar omleto. Kartais skanu su kukurūzų polenta.
Daugiau sveikų receptų rasite: https://pirmassaukstas.lt/sveiki-receptai/
Rita Šilenskienė
Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.
Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt
Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes