Patys sveikiausi žmonės iš europiečių – graikai. Gal ne tik todėl, kad gyvena atsipūtę, bet ir turi puikias daržoves, šviežią alyvuogių aliejų ir ką tik pagautą žuvį bei jūros gėrybes. Su žodžiu “Graikija” man labiausiai asocijuojasi pomidorai ir alyvuogių aliejus. Taigi, žiemą ne pats geriausias metas mėgautis pomidorais, todėl mums gali pagelbėti alyvuogių aliejuje mirkyti džiovinti geros kokybės pomidorai ir maži “šeri” – vynuoginiai pimidorai. Šios Graikijos salotos tiks ir sotiems pusryčiams, ir lengviems pietums, ir nevėlai vakarienei.
Graikijos salotos, 2 porcijos:
- 1 indelis vynuoginių pomidorų, perpjauti pusiau
- 1 didelis prinokęs avokadas, išskobti rutuliukais
- moteriško kumščio dydžio saliero šaknis, sutarkuoti šiaudeliais
- 8 džiovinti pomidorai, supjaustyti gabaliukais
- 2 morkos, sutarkuoti šiaudeliais
- 1/2 raudono svogūno, supjaustyti pusžiedžiais
Sumaišyti dideliame dubenyje ir patiekti.
Užpilas: 1 š sezamo pastos, 2 š graikiško extra virgin alyvuogių aliejaus, 1 laimo sultys (citrinos ar acto), nepadauginti druskos, šviežiai maltų pipirų.
Baltymų šaltinis: piršto storio riekelė šviežio ožkos sūrio su balto pelėsio luobele.
Daugiau salotų receptų rasite: https://pirmassaukstas.lt/receptu-kategorijos/salotos/
Rita Šilenskienė
Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.
Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt
Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes