Saldžių bulvių-baklažanų troškinys su salotomis:
- 2 didelės saldžios bulvės, plonomis juostelėmis;
- 2 morkos, griežinėliais;
- 1 mažas baklažanas, kubeliais;
- 2 svogūnai, pusžiedžiais;
- 1 š ghee, 100ml vandens, ½ a.š. druskos, ciberžolės, pipirų.
Saldžių bulvių-baklažanų troškinys su salotomis – gaminimo eiga:
- Ant įkaitintų riebalų suberti ciberžolę, morkas ir svogūnus. Pakepti 1min., maišant.
- Supilti bulves, baklažanus, išmaišyti, įpilti vandens, uždengti dangtį. Troškinti 15min., retkarčiais pamaišant.
- Kol troškinsis, pasiruošti salotas.
Salotoms reikės:
- Daug salotų lapų;
- 1 indelis mažų pomidoriukų, perpjauti pusiau;
- 1 avokadas, išskobti mažais rutuliukais;
- 1 mėlynas svogūnas, pusžiedžiais;
- ½ brokolio, smulkiai supjaustyti;
- Pabarstyti 1 š. moliūgo sėklomis;
- 2-3 š žalių alyvuogių, supjaustyti ar suplėšyti;
- Krapų šakelių;
- Užpilas: ½ citrinos sultys, 1 š alyvuogių aliejaus, druskos, pipirų, 1 š balzaminio acto.
Skanaus jums linki,
Rita Šilenskienė
Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.
Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt
Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes