Dienos metu kartais pasilepiname desertu. Niekada negalvoju iš anksto ką gaminsiu. Viskas priklauso nuo turimo laiko ir produktų. Įžengiu į virtuvę ir apsidairau: laiko gamybai turiu 5 min., t.y. kol išvirs kava ar arbata. Vadinasi reikia greito deserto! Spintelėse visada yra kažkokių sėklų, kruopų, džiovintų vaisių. Na o šį kartą rudeninis sodas mane džiugina avietėmis ir raudonskruosčiais obuoliais.
Rudeninis desertas, dviems porcijoms reikės visko po du:
plaktuvo ir serviravimo indų
- 2 dideli raudoni obuoliai, dedu su sėklimis, odele, tik be kotelių ir žiedynų, perpjauti į keturias dalis
- 2 šaukštai goji uogų
- 2 šaukštai čija sėklų
- 2 kupini šaukštai kokoso grietinėlės ( galima keisti bet kokių riešutų grietinėle arba tirštu jogurtu)
- 250 ml stiklinė aviečių ar kitokių uogų (žiemą tinka ir šaldytos)
- Uogų – papuošimui, galima puošti obuolio skiltelėmis ar kapotais riešutais
Eiga:
- Visus ingredientus sudėti į plaktuvą ir plakti 1 min didžiausiu greičiu.
- Išpilti į dubenėlius ar taures, papuošti. Valgyti lėtai, po šaukštelį ir dėkoti gamtai už nuostabius vaisius!
Kaip pasigaminti kokoso ar kitokių riešutų grietinėlę:
- 1 kokosas arba 150 g riešutų
- 300 ml vandens
Kokoso riešuto sultis išpilti pro vieną iš trijų pradurtą skylutę ir išgerti arba panaudoti gamybai. Riešutą perskelti, trenkiant į grindis, iškrapštyti iš kevalo. Nuskusti rudą žievelę ir dėti į plaktuvą. Įpilti šilto vandens ir plakti 1,30 min didžiausiu greičiu. Gausite apie 500 ml tirštos grietinėlės, kurią galite naudoti į kavą, sriubą, kepinius ir t.t.
Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes