Rudeninis daržovių pyragas

Negaliu atsidžiaugti stebuklinga maisto gaminimo sistema žemoje temperatūroje. Pamėginau “iškepti” daržovių pyragą be miltų ir kiaušinių (tiesiog jų neturėjau :), o netikėtai pakvietė mus į svečius). Žodžiu, eksperimentas ne tik pavyko, bet buvo labai puošnus, skanus ir patogus transportuoti.

Kol neturite tokių indų, galite kepti 26 cm formoje orkaitėje, tik teks kepti ilgiau ir nesu tikra dėl daržovių traškumo. Bet kuriuo atveju pamėginkite, nenusivilsite.

Daržovių pyragas gaminamas iš:

  • 2 morkos (170g) -sutarkuoti plonais šiaudeliais (arba SaladM  Nr.1)
  • 1 jauna cukinija (500 g)-sutarkuoti burokine tarka  (arba SaladM  Nr. 2)
  • 1/4 jauno kopūsto (240g) – labai plonai supjaustyti ir pamaigyti (arba SaladM Nr.5)
  • 100 g poro – supjaustyti pusžiedžiais
  • 1/2 čili pipiro – sukapoti labai smulkiai
  • 1/2 raudonos saldžiosios paprikos – supjaustyti mažais kubeliais
  • 1 š jūros kopūstų
  • 350 g Čederio ar Džiugo sūrio – sutarkuoti (arba SaladM  Nr.1)

Prieskoniai: 1 a.š. druskos, džiovintų bazilikų, kmynų, 1/2 a.š. ciberžolės ar pipirų

Pabarstymui: 2 š sezamų sėklų, 4 š moliūgo sėklų

Papuošimui:  avies ar ožkos sūrio,  nedideli pomidorai supjaustyti griežinėliais, prieskoninės žolelės

Formos ar keptuvės “BAD BOY” paruošimui : 1a.š. sviesto ir kepimo popieriaus

daržovių pyragas

Eiga:

  1. Daržoves paruošti kaip išvardinta, sumaišyti su prieskoniais ir sūriu.
  2. Formą patepti sviestu, išlyginti suglamžytu kepimo popieriumi ir iškloti formą ar keptuvę popieriumi sviestuota puse į viršų.
  3. Popieriaus paviršių ir šonus pabarstyti moliūgo sėklomis, išdėti paruoštą masę, išlyginti, suploti ir pabarstyti sezamų sėklomis.
  4. Kepti įkaitintoje orkaitėje 40-45min./170C (BAD BOY- 25min./120C).
  5. Atvėsinti, uždėjus serviravimo lėkštę apversti ir papuošti, padrožti plonai išraiškingo skonio sūrio. Tik atvėsintas (geriau atšaldytas) pyragas gerai pjaustysis.

daržovių pyragas

Valgyti su salotomis, šiltomis šparaginėmis pupelėmis, trintais pomidorais. Daržovių pyragas tinka prie garintos žuvies.

Pastaba: valgėme su nuostabaus skonio Kale (lapinių kopūstų) salotomis, kurias paruošė draugė Rasa: supjaustyti ir suglamžyti Kale salotų lapai, išmirkytos razinos, kedro riešutukai ir viskas pagardinta citrinos sultimis, alyvuogių aliejumi, vos druskos.


daržovių pyragas

Rita Šilenskienė

Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.

Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt


Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.