Šiais metais mano darže užderėjo visokių ropių… Ką gi, dabar tenka pasukti galvą kaip jas skaniai pasigaminti. Šiandien greiti pietūs visai pavyko! Rekomenduoju, nes laukia ilga, šalta žiema, o šakninės daržovės yra geriausias variantas šaltuoju sezonu pasipildyti vitaminais jūsų kūną.
Reikės:
- 1 ropė – 0,5cm supjaustyti kubeliais;
- 2 saldžios vidutinio dydžio bulvės – 3 cm supjaustyti kubeliais;
- 200 g cukinijos – supjaustyti stambiais gabaliukais;
- 1 a.š. kmynų;
- 1/2 a.š. druskos;
- 1 v.š. ghee sviesto;
Gaminimo eiga:
- Keptuvėje ištirpinti sviestą, suberti kmynus, ropės kubelius ir apkepti 2 minutes, maišant.
- Suberti saldžios bulvės kubelius ar griežinėlius, įpilti 3 šaukštus vandens , uždengti ir patroškinti 10min.
- Suberti cukinijas, išmaišyti, jei reikia, dar įpilti vos vandens, pabarstyti druska ir patroškinti apie 8 minutes.
Žaliajai varškei reikės:
- 3 kale kopūsto lapai, be lapkočio;
- 4-5 šakelės petražolių;
- 4 skiltelės česnako;
- 1/2 a.š. druskos;
- 400 g varškės;
- 1/2 citrinos sultys;
- 1 v.š. natūralaus jogurto ar grietinės.
Gaminimo eiga:
- Mikseriu sukapoti česnakus su žalumynais.
- Sudėti varškę, druską, jogurtą ir viską suplakti iki kremo konsistencijos.
- Valgyti su troškintomis daržovėmis.
Skanaus Jums linki
Rita Šilenskienė
Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.
Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt
Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes