Ropė su žaliąja varške

Šiais metais mano darže užderėjo visokių ropių… Ką gi, dabar tenka pasukti galvą kaip jas skaniai pasigaminti. Šiandien greiti pietūs visai pavyko! Rekomenduoju, nes laukia ilga, šalta žiema, o šakninės daržovės yra geriausias variantas šaltuoju sezonu pasipildyti vitaminais jūsų kūną.

ropė su varške

Reikės:

  • 1 ropė – 0,5cm supjaustyti kubeliais;
  • 2 saldžios vidutinio dydžio bulvės – 3 cm supjaustyti kubeliais;
  • 200 g cukinijos – supjaustyti stambiais gabaliukais;
  • 1 a.š. kmynų;
  • 1/2 a.š. druskos;
  • 1 v.š. ghee sviesto;

Gaminimo eiga:

  1. Keptuvėje ištirpinti sviestą, suberti kmynus, ropės kubelius ir apkepti 2 minutes, maišant.
  2. Suberti saldžios bulvės kubelius ar griežinėlius, įpilti 3 šaukštus vandens , uždengti ir patroškinti 10min.
  3. Suberti cukinijas, išmaišyti, jei reikia, dar įpilti vos vandens, pabarstyti druska ir  patroškinti apie 8 minutes.

Žaliajai varškei reikės:

  • 3 kale kopūsto lapai, be lapkočio;
  • 4-5 šakelės petražolių;
  • 4 skiltelės česnako;
  • 1/2 a.š. druskos;
  • 400 g varškės;
  • 1/2 citrinos sultys;
  • 1 v.š. natūralaus jogurto ar grietinės.

Gaminimo eiga:

  1. Mikseriu sukapoti česnakus su žalumynais.
  2. Sudėti varškę, druską, jogurtą ir viską suplakti iki kremo konsistencijos.
  3. Valgyti su troškintomis daržovėmis.

ropė su varške

Skanaus Jums linki

Rita Šilenskienė

Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.

Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt


Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.