Kai norisi greitai duonos prie salotų ar užtepėlių, prisimenu puikias indiškas DOSAS, kurios būna traškios, prisigėrusios auksinio ghee sviesto ir valgomos su visokiais “kremais”. Lietuviška DOSOS versija su pomidorais tapo dar vienu vykusius, netikėtu eksperimentu.
Pamėginkite, nepasigailėsite… Reikės geros lietiniams skirtos keptuvės ir silikoninio šepetėlio sviestui patepti
Pomidorų dosa duonelės (4 porcijoms):
- 260 g pomidorų (2vnt);
- 1 a.š džiovintų bazilikų;
- 25 g alyvuogių aliejaus;
- 350 g pilno grūdo avižų miltų;
- truputį druskos ir pipirų;
- Kočiojimui: kukurūzų miltų;
- Kepimui: ghee sviesto.
Gaminimo eiga:
- Suplakti pomidorus su prieskoniais iki idealios košelės, be gabaliukų.
- Įmaišyti miltus, gerai išminkyti ir palikti 10-15min.
- Ant kukurūzų miltais paberto paviršiaus kočioti plonas duoneles, dėti į riebalais pateptą keptuvę ir kepti 2-3minutes. Apversti ir šepetėliu patepti paskrudusią pusę.
Duonelės trapios, todėl versti plačia mentele. Skanios ir šiltos, ir šaltos.
Skanaus jums linki,
Rita Šilenskienė
Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.
Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt
Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes