Norint kuo mažiau sirgti virškinamojo trakto ligomis, reikia valgyti sriubas. Kokias klaidas darome jas virdami?
1. Naudojame labai daug riebalų, ypač sočiųjų. Kad pakepintume svogūną ar morką, pakanka vieno šaukštelio sviesto ar kokosų aliejaus.
2. Gabalas mėsos, ypač su oda – didžiulė cholesterolio bomba.
3. Dedame kartu ir daržoves, ir mėsą. Mėsa verda ilgai, o daržovės turi virti 2-3 minutes, bet geriausia jų iš viso nevirti.
4. Baliname riebia grietine arba dar ir grietinėle.
5. Šildomės sriubą antrą, trečią, o kartais ir ketvirtą dieną – ją reikia valgyti tą pačią dieną.
Šilta trinta žalumynų sriuba su garinta krūtinėle per 3 minutes, 4 porcijos:
- 1/4 brokolio;
- ¼ cukinijos;
- Sauja (50g) špinatų;
- Šakelė bazilikų arba krapų;
- 1 minkštas avokadas;
- ½ morkos;
- 5-6 cm poro;
- Druskos pagal skonį;
- Ne vegetarams į sriubą tiks paukštienos krūtinėlės gabaliukai.
Šilta trinta žalumynų sriuba su garinta krūtinėle – gaminimo eiga:
- Visas daržoves sudėti į plakiklį, užpilti 300 ml karšto vandens ir suplakti apie 40 sekundžių.
- Išpilstyti į lėkštes, puošti žalumynais, paukštienos garinta krūtinėle (gali būti ir šalta).
- Jei valgysite sriubą su mėsa, duona jau netiks. Jei tai bus vegetariška trinta sriuba, puikiai derės riekė viso grūdo duonos.
Skanaus jums linki,
Rita Šilenskienė
Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.
Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt
Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes